Primăria Iaşi vrea să interzică publicitatea activităţilor de tip videochat în municipiu

| 28 ian, 00:43

Publicitatea activităţilor de tip videochat va fi interzisă în municipiul Iaşi, a anunţat, luni, conducerea Primăriei ieşene, care motivează că "astfel de reclame încurajează un comportament la limita moralei publice şi sunt inadecvate". Hotărârea urmează să fie supusă votului consilierilor locali.

 

Potrivit Biroului de Presă al Primăriei ieşene, municipalitatea a întocmit un proiect de hotărâre privind "interzicerea promovării, pe mijloacele fixe sau mobile, audio/video sau pe orice structură a oricărei forme de publicitate care promovează activităţi de tip videochat“.
Hotărârea va fi supusă votului consilierilor locali. Interdicţia se referă la orice tip de promovare, atât pe domeniul public, cât şi pe cel privat al municipiului şi vizează inclusiv reclamele pe clădiri sau maşini.
Potrivit primăriei, încălcarea hotărârii va constitui contravenţie şi va fi sancţionată cu amendă cuprinsă între 2.400 şi 2.500 de lei.
Amenda va fi aplicată atât proprietarului mijlocului publicitar, beneficiarului reclamei, cât şi proprietarului imobilului pe care este amplasat mijlocul publicitar.
Reprezentanţii municipalităţii ieşene atrag atenţia asupra efectelor campaniilor publicitare organizate în ultimii ani de către diverse societăţi de videochat, mai ales în zonele campusurilor universitare, prin care se promit câştiguri financiare importante "unei categorii sociale vulnerabile, aşa cum sunt tinerii“.
"Informaţiile vehiculate în aceste campanii publicitare sunt accesibile şi minorilor, iar aceştia pot fi uşor influenţaţi, prin mesajele şi imaginile prezentate, să acceseze site-urile, fiind expuşi astfel unor reale pericole. Având în vedere că aceste activităţi încalcă normele de moralitate şi pot pune în pericol sănătatea şi integritatea fizică şi psihică a copiilor şi tinerilor, Primăria Municipiului Iaşi nu a avizat/autorizat astfel de campanii publicitare, considerând că aceste reclame încurajează un comportament la limita moralei publice şi sunt inadecvate a se desfăşura pe raza municipiului. În ciuda acestui fapt, promovarea activităţilor de videochat a avut loc, Poliţia Locală a aplicat mai multe sancţiuni contravenţionale pentru lipsa avizelor de publicitate, dar campaniile au continuat şi amenzile au fost contestate în instanţă“, se mai arată în comunicatul Biroului de Presă al Primăriei Iaşi.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ