Primele explicaţii publice ale şefei DNA, în scandalul înregistrărilor: „Acest atac nu e despre Kovesi"

| 14 feb, 19:47

La trei zile de la izbucnirea scandalului din jurul DNA, Laura Codruţa Kovesi a dat primele explicaţii publice.

- Voi face câteva precizări cu privire la informaţiile apărute în spaţiul public.

-Urmare a informaţiilor apărute în spaţul public am solicitat un raport scris de la DNA Ploieşti.

- În urma informaţiilor pe care le-am primit astăzi voi face câtev precizări.

 

-La serviciul teritorial Ploieşti au fost instrumentate mai multe cauze în care inculpaţii au fost implicaţi. Într-un dosar, Vlad Cosma a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, alături de Mircea Cosma. Cei doi au fost condamnaţi la 5 ani, respectiv 8 ani. Cauza este în faza procesuală a apelului.

- Vreau să menţionez că în această cauză, cererile şi excepţiile ridicate în cameră preliminară au fost respinse. S-a constat că probele administrate au fost administrate legal.

- Aceşti inculpaţi care fac acuzaţii nereale au invocat cerei şi excepţii care au fost respinse. Inculpatul Vlad Cosma a avut calitate de martor în 12 dosare DNA.

- De multe ori din proprie iniţiativă Vlad Cosma a formulat denunţuri

- Procurorii nu au cedat pentru că ştiu că nu au falsificat probe.

- Procurorii şi poliţiştii de la Ploieşti nu s-au temut. Inculpaţii au devoalat propriile acte de şantaj.

- Procurorii din DNA nu falsifică probe. Modul în care lucrează este supus controlului Judecătoresc. este în curs o verificare a IJ. Am făcut ce prevede legea: orice suspiciune de abatere disciplinară este cercetată de IJ.

- Am declarat la preluarea mandatului toleranţă zero la corupţie şi neprofesionalism.

-Cred că sunt probleme în toate instituţiile, important este cum te raporteze la ele.

- În ultimii 4 ani DNA a obţinut cele mai bune rezultate, peste 70 de demnitari au fost trimişi în judecată, 2 premieri, 11 ministri restul senatori şi deputaţi.

-Este o coincidenţă că în ultima perioadă s-au pronunţat condamnări pentru inculpaţi dintr-un anumit partid politic? Întreb.

- Nu cred că acest atac e întâmplător. Asistăm la un festival al inculpaţilor. Acest atac nu e despre Kovesi, viează îngenuncherea statului român şi umilirea cetăşenilor. Justiţia e sub un asalt.

 

Totul a început, duminică seara, cu procuroarea DNA, Mihaiela Iorga, care a acuzat-o pe şefa Direcţiei de dirijarea dosarelor. Au urmat dezvăluirile fostului deputat PSD Vlad Cosma care a făcut publice înregistrări cu procurori DNA Ploieşti care i-ar fi falsificat dosare. În final, Sebastian Ghiţă, în prima intervenţie publică de la fuga din ţară, a susţinut că Laura Codruţa Kovesi, care pe vremuri venea la el acasă, conduce un sistem represiv.  DNA s-a apărat susţinând că este victima unei manipulări şi a unor încercări de şantajare a procurorilor, prezentând stenogramele unor discuţii cu asa-zişi mesageri ai lui Vlad Cosma.

Scandalul a repus pe tapet posibilitatea revocării Laurei Codruţa Kovesi. Ministrul Justiţiei a fost chemat de urgenţă în ţară de premierul Viorica Dăncilă după casacada de acuzaţii la dresa DNA şi a şefei acesteia, iar mai mulţi lideri PSD, între care Codrin Ştefănescu şi Şerban Nicolae, au cerut demiterea imediată.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ