Primele imagini din avion cu autostrada Transilvania A3 în construcție de la Târgu Mureș spre Câmpia Turzii

| 16 aug, 10:42

Primele imagini filmate din avion cu o parte din santierul autostrazii A3 Transilvania, dintre Targu Mures si Campia Turzii, au fost publicate de catre Asociatia Pro Infrastructura (API).

Filmarea in premiera pe aceastaportiune a autostrazii surprinde santierul in stadiu incipient pe doua loturi din cele cinci ale drumului de mare viteza proiectat intre Targu Mures si Campia Turzii, localitate de unde ar urma sa continue cu autostrada deja construita de Bechtel pana langa Cluj-Napoca.


Filmarea incepe din zona Ungheni/Recea - Aeroportul International Targu Mures si se termina in zona Iernut. Practic, filmarea acopera cam doua din cele cinci loturi ale autostrazii Targu Mures - Ogra - Campia Turzii, doua loturi care in mod nromal ar trebui sa fie finalizate in 2017. 

"Sunt lucrari incipiente, asteptam eliberarea autorizatiilor de construire si ulterior o mobilizare exemplara a constructorilor pe aceste loturi de autostrada in vederea respectarii termenelor de finalizare asumate prin contract", au scris cei de la Asociatia Pro Infrastructura pe contul oficial de Facebook. A3 Targu Mures - Ogra - Campia Turzii are circa 56 km si a fost impartita in cinci loturi. Dintre acestea, in momentul de fata, patru loturi sunt contractate, iar pentru al cincilea contractul a fost reziliat in luna aprilie la cererea constructorului care a acuzat ca CNADNR a asteptat mai bine de un an de la semnarea contractului fara sa emita ordinele de incepere a lucrarilor. 


A3 Targu Mures - Ogra - Campia Turzii pe loturi:

> Lot 1 - Targu Mures -  CONTRACT REZILIAT

> Lot 2 - Lotul 2  Ungheni - Ogra (10,1 km) cu Asocierea SC STRABAG SRL - SC STRACO GRUP SRL pentru 251 mil. lei

Termen de finalizare: mai 2017

(lot care apare in filmare)

> Lot 1 Ogra - Iernut km 0+000 - la km 3+600 - GEIGER TRANSILVANIA SRL - WILHELM GEIGER GmbH & Co.KG pentru 55,8 mil lei

Ordin de incepere: 04.05.16
Termen de proiectare&executie: 16 luni

(lot care apare in filmare)

> Lot 2 Iernut - Chetani - km 3+600 - km - km 21+500 - asocierea ASTALDI SPA - MAX BOEGL ROMANIA SRL - ASTALROM SA - CONSITRANS SRL pentru 438 mil lei

Ordin de incepere: 04.05.16
Termen de proiectare&executie: 16 luni

> Lot 3 Chetani-Campia Turzii km 21+500 - km 37+191 - S.C. STRACO GRUP S.R.L. - S.C. SPECIALIST CONSULTING S.R.L. - S.C. TOTAL ROAD S.R.L pentru 280 mil lei

Ordin de incepere: 04.05.16
Termen de proiectare&executie: 16 luni

Tag-uri: autostradă
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ