Vremea săptămâna aceasta. Primele temperaturi sub zero grade

| 03 sep, 2013

Vremea s-a răcit brusc, înregistrându-se chiar temperaturi sub zero grade la munte, unde vântul bate cu putere: depăşeşte chiar şi 100 de kilometri la oră. La Vârful Omu au fost, în această dimineaţă, -2 grade Celsius, iar în timpul zilei maxima va ajunge la 2 grade Celsius.

ASTĂZI, vremea va fi răcoroasă, mai puţin în partea de sud a teritoriului, unde sunt aşteptate temperaturile apropiate de normalul acestei perioade. Norii acoperă mare parte din timp cerul în jumătatea nordică a ţării şi aduc pe arii relativ extinse averse şi descărcări electrice, în timp ce în restul zonelor, vor fi destul de multe intervale cu soare, iar ploile se arată numai izolat. Noaptea ploile vor fi în restrângere către estul şi sud-estul ţării. În plus, vântul va sufla cu putere în majoritatea regiunilor, iar la munte va fi tare, atingând pe creste viteze de peste 100 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 grade în estul Transilvaniei şi 28 de grade în sudul Munteniei.

Din punct de vedere termic ziua de marţi nu aduce excese în zona Capitalei. Amiaza vine cu aproximativ 26 de grade în termometre, însă vântul va fi destul de agitat aşa nu ne putem bucura din plin de temperaturile pe care le vor strânge termometrele. Ziua începe cu soare, dar după-amiază se înmulţesc norii şi trecător este posibil să lase câţiva stropi de ploaie, aşa că putem spune că se anunţă o zi cu vreme destul de capricioasă.

MIERCURI

Vremea va fi răcoroasă miercuri în majoritatea regiunilor, îndeosebi noaptea şi dimineaţa, mai ales că şi vântul sporeşte senzaţia de rece asta pentru că va continua să sufle cu putere în est şi pe crestele montane, în timp ce în restul teritoriului rafalele vor fi la cote mai scăzute. Soarele pune treptat stăpânire pe cer şi numai în prima parte a zilei mai rămân câţiva nori ce scutură ploi slabe local în Moldova, estul Transilvaniei si la munte şi izolat în Muntenia şi Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi 27 de grade în Lunca Dunării.

Vremea va fi răcoroasă şi în Bucureşti miercuri, cu precădere în orele dimineţii şi pe parcursul nopţii. Nici la amiază termometrele nu sunt foarte generoase cu cele 24...25 de grade pe care le vor strânge, deşi soarele ţine agenda zilei. În schimb, vântul îşi mai face simţită prezenţa din când în când, dar fără să fie foarte supărător.

JOI

Începând de joi, vremea se schimbă uşor. Se face frumos, soarele preia controlul asupra cerului şi numai trecător regiunile estice mai rătăcesc câţiva nori, însă foarte puţin probabil să mai plouă. Este încă răcoare, în special noaptea şi dimineaţa, şi, în plus, vântul nu se domoleşte în Moldova, Dobrogea şi pe crestele montane, sporind senzaţia de rece. Amiaza vine cu temperaturi de la 18 grade în nordul Moldovei, până la 27 de grade în Lunca Dunării.

Vremea va fi frumoasă, joi în Bucureşti, dar răcoroasă, îndeosebi dimineaţa şi noaptea. Vântul nu mai are excese, iar temperatura maximă va fi de 24...25 de grade.

WEEK-END

Sfârşitul de săptămână vine cu o vreme predominant frumoasă, dar răcoroasă, dimineaţa şi noaptea, deşi termometrele încep să mai câştige câteva grade de la o zi la alta. Soarele ţine agenda zilelor şi numai izolat vor fi posibile  ploi slabe, de scurtă durată pe la munte şi prin regiunile estice, unde izolat vor fi condiţii de ploaie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 şi 29 de grade.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ