Primul ministru din Guvernul Grindeanu care DEMISIONEAZĂ din cauza ordonanţei Iordache. Jianu

| 02 feb, 09:00

Ministrul pentru Mediul de Afaceri Florin Jianu a demisionat joi dimineaţa din guvernul Grindeanu din cauza ordonanţei Iordache. Jianu susţine că era pregătit să facă acest lucru din noaptea şedinţei de Guvern în care s-a adoptat actul normativ de modificare a codurilor penale, însă a sperat că cineva să aibă „onoarea de a-şi repara eroarea”.

„România nu merită ce i se întamplă acum”, comentează Jianu care şi-a anunţat demisia printr-o postare pe Facebook.

„Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic sa fac in continuare si nu in principal pentru probitatea mea profesionala, pentru ca aici am constiinta curata, ci pentru copilul meu, pentru cum o sa ma uit in ochii lui si ce anume o sa ii spun peste ani. O sa ii spun ca tata a fost un las si a girat actiuni pe care nu le impartaseste sau a ales sa iasa cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?! Am muncit cu credinta si indarjire in fiecare din cele 28 de zile de mandat si nu mi-a trecut prin gand ca munca ar putea fi umbrita intr-un mod atat de brutal si de nedrept. Cei care ma cunosc stiu ca nu pot accepta impostura sau minciuna!”, scrie Jianu pe Facebook.

 

Ministrul susţine că în acest moment este vorba de „un război” pe care îl vrea cât mai repede oprit şi că în „prezenta guvernare sunt oameni care nu meritau nici ei ce s-a întâmplat acum două seri”.

„Sunt oameni pe care îi apreciez în PSD şi în a căror bună credinţă şi putere de luptă, îmi pun în continuare speranţa de a restaura ce poate şi trebuie a fi restaurat: Competenţa şi cinstea!!! Mă gândesc la viitorul ţării mele, ţării noastre, a tuturor, viitor pe care trebuie să îl scriem cu onoare şi cinste, nu cu impostura şi minciuna. România nu merită ce i se întamplă acum, românii nu merita ce li se întamplă acum!”

„ Am pregătit acest mesaj înca din seara celebrei şedinţe de guvern, am amânat însa decizia sperând că gândul bun sau macar presiunea strazii îi vor determina pe cei care au greşit conceptual, dar şi pe cei care au acţionat, să aibă onoarea de a îsi repara ,eroarea' şi să ne continuăm liniştiţi activitatea. Dacă ei nu au facut-o două zile, poate acest exemplu le va fi util”, încheie Jianu.

Peste 100.000 de persoane au participat miercuri seară la protestul organizat în Piaţa Victoriei din Capitală, nemulţumiţi de decizia Guvernului privind modificarea Codurilor Penale prin Ordonanţă de Urgenţă. Manifestaţia s-a încheiat înainte de miezul nopţii, după ce un grup de ultraşi au început să arunce cu torţe, petarde şi sticle incendiare în jandarmi. În urma incidentelor patru persoane au fost rănite şi au ajuns la spital. Este vorba despre doi jandarmi şi doi protestatari. Aceştia sunt în afara oricărui pericol, potrivit declaraţiilor şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. 20 de ultraşi violenţi au fost reţinuţi de Jandarmerie. În total, în toată ţara au protestat aproximativ 300.000 de persoane, aceasta fiind cea mai mare manifestaţie a populaţiei din România ultimilor ani.

Tag-uri: Florin Jianu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ