Primul tren electric construit în România: 160 km/h, senzori, Wi-Fi gratuit

| 10 dec, 2013

Primul tren electric va costa aproximativ 5 milioane de euro şi va fi cu cel puţin 15-20% mai ieftin decât produsele similare de pe piaţa internaţională.

Trenul de mare viteză este construit în premieră de firma Softronic din Craiova şi atinge 160 de kilometri pe oră. Asta înseamnă un drum Bucureşti-Constanţa în aproximativ două ore. Are două camere care transmit imagini în timp real mecanicului de locomtivă. Garnitura este formată din două vagoane motoare şi două purtătoare, iar capacitatea acestora este de 180 de locuri.

"Investiţia se ridică la aproximativ cinci milioane de euro”, a declarat Sebastian Ghiţă, project manager.

Cel mai performant tren electric din România trece prin ultimele probe de lansare, din luna ianuarie. „În acest tren nu se fumează. Nu avem un spaţiu dedicat pentru fumători”, a precizat Cristi Prundeanu, responsabil calitate.

Date practice despre trenul electric:
-nu se fumeaza în acest tren, nu este un spaţiu dedicat
-beneficiază de internet şi prize
-trenul este prevăzut cu Wi-Fi gratuit
-investiţia totală se ridică în jur de 5 milioane de euro
-trenul este vopsit în multe culori, din fabrică pentru a scăpa de grafitti
-trenul este prevăzut cu senzori care monitorizează aerul din vagoane: cantitatea de dioxid de carbon emanată de pasageri, temparatura optimă şi umiditatea

 

 

 

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ