Procurorul Călin Nistor a fost propus oficial pentru postul de adjunct al șefului DNA

| 26 apr, 2013

Propunerea ministrului Justiției de numire a procurorului Călin Nistor ca adjunct al șefului DNA ajuns și a fost înregistrată la CSM.

„La data de 26 aprilie a fost înregistrată la Consiliul Superior al Magistraturii adresa Ministerului Justiţiei prin care ministrul Justiţiei a transmis Secţiei pentru procurori, spre avizare, propunerea de numire a domnului Călin Nistor în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Având în vedere necesitatea respectării termenelor procedurii de avizare, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii urmează să stabilească data la care se va desfăşura interviul”, informează CSM într-un comunicat transmis Agerpres.

Momentan, Călin Nistor este șefu interimar al Direcției Naționale Anticorupție.

Potrivit dispoziţiilor art. 54 alin. 1 din Legea 303/2004, procurorul şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

La formularea propunerii s-a avut în vedere faptul că procurorul Călin Nistor a lucrat neîntrerupt în cadrul DNA începând din anul 2006, dobândind o experienţă semnificativă atât în ceea ce priveşte urmărirea penală, cât şi activitatea managerială.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ