Procurorul general al SUA, avertisment dur pentru guvernarea PSD-ALDE

| 21 iun, 16:55

Procurorul general al SUA, William Barr, speră că România va reveni asupra recentelor amendamente care amenință să submineze capacitatea de luptă împotriva corupției.

Procurorul general al SUA, William Barr, a ajuns acasă după vizita în România și lansează un avertisment sever pentru guvern.

”Sperăm ca, sub conducerea sa și a celorlalți oficiali români, România va reveni asupra recentelor amendamente care amenință să submineze capacitatea de luptă împotriva corupției și avem încredere că România va lua măsurile necesare pentru a asigura un sistem judiciar eficient, transparent și imparțial”, spunje oficialul american.

Iată mesajul lui Barr:

”România este unul dintre cei mai puternici parteneri în lupta împotriva criminalității transfrontaliere. Cu ajutorul României, am avut posibilitatea să investigăm și să extrădăm membri ai unor grupuri de crimă organizată implicați în acțiuni globale de fraude pe internet. România a oferit de asemenea sprijin esențial pentru DEA în ce privește operațiuni împotriva traficului de droguri.

Parteneriatul nostru se bazează în mod tradițional pe un angajament profund pentru respectarea valorilor democratice ale statului de drept și pe buna guvernare și pe înțelegerea comună că acestea formează fundamentul pentru îmbunătățirea prosperității și securității noastre comune.

Vizita mea la București pentru ministeriala UE-US pe justiție și afaceri interne a oferit ocazia să reafirm că statul de drept este un principiu esențial, și că toate persoanele, instituțiile și entitățile ar trebuie conduse și să se asigure că legile sunt corecte, promulgate și aplicate în mod egal și imparțial.

Apreciez în mod special șansa de a ma întâlni cu conducerea României, inclusiv cu omologul meu de la ministerul justiției, Ana Birchall, pentru a discuta despre importanța menținerii statului de drept și relua eforturile anti-corupție. Suntem recunoscători doamnei Birchall pentru implicarea și sprijinul puternic pentru aceste priorități importante.

Sperăm ca, sub conducerea sa și a celorlalți oficiali români, România va reveni asupra recentelor amendamente care amenință să submineze capacitatea de luptă împotriva corupției și avem încredere că România va lua măsurile necesare pentru a asigura un sistem judiciar eficient, transparent și imparțial.

Aștept cu nerăbdare să aprofundăm parteneriatul nostru și să continuăm colaborarea noastră strânsă în domeniul aplicării legii cu acest aliat important”, spune BArr, potrivit mesajului citat de G4media.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ