Producţii româneşti cu copii, pe lista filmelor de la Cannes

| 28 apr, 2014

Două dintre filmele de scurt-metraj ale Şcolii "Micile Vedete" au fost selecţionate pentru a participa la festivalul de Film de la Cannes 2014, la secţiunile Short Film Corner şi Romanian Short Waves.

Talentații copii români rescriu istoria filmului românesc pentru copii, fiindcă este a treia oară când vor fi prezenți pe covorul roșu al rivierei franceze, după succesele din 2011 și, respectiv, 2012, cu filmele din seria educativă „Aventurile Micilor Vedete”.

Pelicula „Aventurile Micilor Vedete în parc” tratează tematica protejării mediului înconjurator și prezintă o poveste parcă ruptă din realitate. În locul unui parc dintr-un cartier de locuințe din București, se aprobă construirea unui mare centru comercial. Întâmplător sau nu, tocmai în acest parc se află singurul loc de joacă pentru copii, iar aceștia se decid să nu stea nepăsători, ba din contră, să rezolve situația așa cum știu ei mai bine: apelează la Anisia, fetița care a fugit de acasă în căutarea aventurii.

Cel de-al doilea film participant anul acesta la celebrul Festival de la Cannes este un alt episod din seria de filme pentru copii „Aventurile Micilor Vedete”. Anisia, o fetiță care a fugit de acasă din dorința de a scăpa de sfaturile nesfârșite ale mamei, se reîntoarce la școală, unde încearcă să pătrundă neobservată la ore pentru a primi gustarea „cornul si laptele”. Din păcate pentru ea, este reținută de profesoară și forțată să ramână la ora de fizică. Nereușind să se integreze în clasă, unde copiii râd de hainele ei murdare și de cunoștințele limitate, Anisia începe să facă propriile experimente cu … magneți.

Aici găsiţi mai multe detalii despre cele două filme.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ