Produse tradiţionale "MADE IN CHINA", la Bran

| 24 mai, 2014

În piaţa de la castelul Bran suvenirurile promovate drept obiecte tradiţionale sunt fabricate în China. Este ceea ce au descoperit inspectorii OPC Braşov, la cel mai recent control în zonă.

Castelul Bran este considerat un loc înfricoşător. Totuşi, dacă legenda vampirului nu-i sperie pe turişti, fac acest lucru vânzătorii de suveniruri din poarta castelului. Produsele întinse pe numeroasele tarabe nu au nicio legătură cu istoria locului şi nici măcar cu legenda lui Dracula. În plus, locul în care multe dintre ele au fost produse este un mister, după cum au aflat inspectorii OPC Braşov.

„Sunt vândute ca produse tradiţionale din zonă, de fapt se dovedeşte că ele sunt achiziţionate din mari en-gros-uri şi provin din state asiatice”, spune Sorin Susanu - comisar şef CRPC Braşov.

Într-o altă zonă a târgului, comercianţii expun în plin soare brânză sau produse din carne declarate tradiţionale.

În urma controlului, inspectorii OPC Braşov au dat amenzi de aproape 30.000 de lei şi au confiscat mii de produse.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 mai, 2014
Croitoru
Sa vedeti in Grecia !! acolo toate suvenirurile sunt made in China; toata Europa e plina de "made in China", au falsificat si iile romanesti care se vand la tarabe ca fiind originale si traditionale romanesti.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ