Profesorii și medicii - cap de listă la majorări salariale

| 20 aug, 2013

Ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a anunțat că există negocieri în cadrul Guvernului cu privire la majorarea salariilor bugetarilor începând cu anul 2014, în capul listei aflându-se medicii și profesorii.

Guvernul a reîntregit salariile bugetarilor, în două tranșe, după ce Cabinetul Boc a hotărât tăierea a 25% din venituri, iar acum urmărește, ca într-un timp rezonabil, să se ajungă la un nivel al salarizării demn de un stat european. Am ajuns într-un moment cheie în ceea ce priveşte managementul sistemului public, criteriile de performanţă contează şi meseriile de vocaţie incep sa fie apreciate la adevărata lor valoare.

Profesorii și medicii fac parte din categorii sociale a căror activitate este vitală într-o țară civilizată, aspect pe care guvernarea trecută l-a trecut cu vederea. Cât timp au fost la guvernerare, pedeliștii au întrecut limita decenței, ajungând să desconsidere domeniile educației și sănătății și să umilească, prin măsurile adoptate, personalul angajat.

În antiteză, Guvernul Ponta a luat o serie de măsuri în vederea prevenirii unui colaps general cauzat de pedeliști în domeniile sănătății și educației. În acest sens amintim redeschiderea Institutul Oncologic Iași și a altor 17 unități sanitare închise de guvernarea PDL, deblocaarea a cca 4.000 de posturi în Sănătate, extinderea SMURD, suplimentarea bugetelor pentru Ministerul Sănătății și Ministerul Educației, demararea programului de introducere a manualelor digitale în școli, ceea ce, implicit, va stopa și monopolul ”baronilor manualelor școlare”.

Tot în beneficiul bugetarilor vine și noul sistem de salarizare pe care Guvernul urmărește să-l implementeze, ce vizează reducerea decalajelor între salarii, sancționarea lipsei de eficiență din aparatul administrativ și răsplata pe măsura performanțelor reale. Urmând acest model, angajații din companiile de stat și din regii vor fi remunerați în funcție de productivitatea muncii, iar cei din instituțiile bugetare în funcție de o serie de indicatori de performanță.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ