Profitul Renault a crescut în primul semestru din acest an

| 26 iul, 2013

Compania auto franceză Renault a anunţat vineri majorarea profitabilităţii la divizia sa de producţie, în primul semestru din 2013, în pofida scăderii vânzărilor, trecând cu bine perioada de declin de pe piaţa europeană prin lansarea de noi modele şi ţinerea sub control a costurilor, transmite Reuters.

Deşi Renault a înregistrat costuri de 512 milioane de euro (678 milioane de dolari) în urma sancţiunilor impuse Iranului, profitul operaţional înaintea elementelor excepţionale a crescut cu 15%, la 583 milioane de euro. Veniturile au scăzut cu 0,9%, la 20,44 miliarde de euro.

Şeful Renault, Carlos Ghosn, a reafirmat obiectivele companiei pe 2013, inclusiv o marjă pozitivă a profitului la divizia auto şi flux de numerar.

'Suntem în grafic pentru îndeplinirea obiectivelor anunţate pe 2013', a afirmat Ghosn.

Profitul net a scăzut la 39 milioane de euro, de la 734 milioane de euro.

Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a anunţat recent că vânzările grupului Renault au crescut luna trecută cu 0,9%, datorită cererii solide pentru modelul său low-cost Dacia. În iunie, vânzările de autoturisme Dacia au înregistrat cel mai semnificativ avans din Europa (UE plus EFTA).

Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat luna trecută la 28.844 unităţi, în creştere cu 16,1% faţă de iunie 2012 (24.785 unităţi), în timp ce aproape toţi marii constructori au înregistrat scăderi ale vânzărilor, de la 4,4% pentru Volkswagen Group, la 10,9% pentru PSA Peugeot Citroen, 9,9% pentru General Motors Group, 13,6% pentru Fiat Group şi 7,7% pentru BMW Group.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit în opt ani un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ