PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea se RĂCEŞTE în weekend

| 25 mar, 19:25

Meteorologii prognozează o uşoară răcire a vremii în weekend, însă de la mijlocul săptămânii viitoare mercurul va urca din nou în termometre şi va fi mai cald decât în mod obişnuit la începutul lunii aprilie.

Joi, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această dată, chiar deosebit de caldă în regiunile intracarpatice. Temperaturile maxime vor pleca de la maxime cuprinse între 10...13 grade în Deltă şi pe Litoral şi 22 de grade în nord-vest şi centru. Se arată soarele, şansele de ploaie vor fi reduse, iar în zonele joase vor fi condiţii de ceaţă dimineaţa. Vântul se agită în Banat, Moldova, sudul Crişanei, pe crestele montane şi doar izolat în restul teritoriului.

Vremea va fi în general frumoasă şi mai caldă decât în mod normal pentru această dată în Bucureşti, unde maxima va fi de 17...18 grade. Cerul va fi variabil şi abia noaptea va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat.

Vineri, vremea se va răci, mai ales în regiunile sudice, sud-estice şi centrale, unde valorile termice vor deveni apropiate de cele normale pentru această dată, în timp ce în restul teritoriului, rămâne destul de cald. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua, dimineaţa, în sudul şi sud-estul ţării, apoi şi în celelalte regiuni. La munte, la altitudini de peste 1.800 metri, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Pe arii restrânse, în Banat, în Oltenia, precum şi masivele montane sudice, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Vântul are intensificări locale în sudul, estul ţării, la munte şi izolat în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 grade în Dealurile Sudice şi 21 de grade în extremitatea de nord-vest a ţării.

Vremea se răceşte şi în Capitală, plouă şi mai bate şi vântul aşa că vom resimţi mai puţin decât cele 12...13 grade pe care le vor strânge termometrele.

Sâmbătă, temperaturile scad semnificativ şi în regiunile vestice, nordice şi centrale, cu aproximativ 10 grade faţă de ziua anterioară. Cerul va fi înnorat şi plouă în cea mai mare parte a ţării, iar pe arii restrânse în Dobrogea, Moldova şi Muntenia, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. La munte, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări la munte, în regiunile vestice şi de răsărit. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 grade în Deltă şi 14 grade în Oltenia şi Transilvania.

Şi în Bucureşti, vremea se va menţine uşor mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă, temperatura maximă situându-se în jurul valorii de 11 grade. Cerul va fi noros şi, temporar, va ploua. Vântul rămâne mai agitat şi pe parcursul acestei zile.

Duminică, valorile termice vor continua să scadă în estul teritoriului, dar în celelalte regiuni vremea se va încălzi uşor. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 15 grade. Continuă să plouă, de acestă dată slab în special în jumătatea de est a ţării, dar noaptea ulterior aria precipitaţiilor va fi din nou în extindere, pentru ca începutul săptămânii viitoare să vină cu ploi mai ales în jumătatea nordică, iar în zona montană, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Temperaturile încep din nou să crească, aşa că spre mijlocul săptămânii ajungem din nou să vorbim despre o vreme mai caldă decât în mod obişnuit la începutul lunii aprilie. Temporar, mai ales în jumătatea de nord a ţării, va mai ploua.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ