Prognoza meteo pe trei zile. Vremea va fi frumoasă, iar soarele generos

| 14 noi, 2013

Vineri aşteptăm temperaturi maxime ce caracterizează o vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit la această dată în regiunile vestice, în nord-vestice şi în centru. Sâmbătă, în regiunile situate la est şi la sud de Carpaţi, temperaturile rămân apropiate de normalul datei din calendar. Duminică, vremea se anunţă uşor mai caldă decât în mod normal pentru această perioada din an în cea mai mare parte a ţării.

Vineri aşteptăm, din nou, temperaturi maxime ce caracterizează o vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit la această dată în regiunile vestice, în nord-vestice şi în centru, în timp ce în celelalte regiuni, regimul termic se apropie semnificativ de mediile climatologice. Aşadar, meteorologii prognozează de la 5 grade în nordul Moldovei, până la 14 grade în Dealurile de Vest. Norii sunt tot mai puţini, soarele domină treptat cerul în cea mai mare parte a ţării şi doar temporar în sud şi în sud-vest mai sunt înnorări şi izolat ploi slabe sau burniţă. Pe crestele înalte din Munţii Banatului şi vestul Meridionalilor, trecător va fulgui. Dimineaţa, izolat, sunt condiţii de ceaţă. Vântul suflă mai alert în sud şi în sud-vest şi accentuează uşor senzaţia de rece.

Pentru bucureşteni, ziua de vineri vine cu o vreme cât se poate de potrivită cu data din calendar. Cerul e mai mult noros în prima parte a zilei, apoi, printre nori, se arată şi soarele. Temperatura aerului ajungă până după-amiază la 9-10 grade, normal pentru data din calendar.

Sâmbătă, în regiunile situate la est şi la sud de Carpaţi, temperaturile rămân apropiate de normalul datei din calendar, însă în restul teritoriului vremea se anunţă uşor mai caldă decât mediile multinuale. Prima parte a zilei va fi caracterizată de vreme frumoasă, cu cer variabi, chiar mai mult senin. Doar în a doua parte a zilei, spre seară mai ales, norii se înmulţesc în jumătatea nord-estică a ţării, şi vor fi puţine sanse de ploaie. Dimineaţa însă, local în vest şi pe arii mai restrânse din restul ţării va fi ceaţă. Vântul nu pune probleme, iar maximele se vor situa în general între 7 grade, în estul ţării şi 14 grade în nord-vest.

Şi în Capitală aşteptăm vreme frumoasă, cu soare generos şi câţiva nori de decor pe cer. Vântul abia adie, iar amiaza vine cu maxime în jur de 10 grade.

Duminică, vremea se anunţă uşor mai caldă decât în mod normal pentru această perioada din an în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor situa între 8 grade în estul Transilvaniei şi 14 grade în Maramureş. Se înnorează trecător în majoritatea regiunilor, însă numai izolat este posibil să plouă slab. Din nou ceaţa îşi face apariţia, în special dimineaţa, în vest şi mai puţin în celelalte zone joase.

În Capitală sunt şanse ca ziua de duminică să înceapă cu ceaţă, apoi soarele va fi mai insistent, dar seara târziu norii vor începe să strângă rândurile. Vântul abia se va simţi, iar în termometre se vor strânge în jur de 11 grade.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ