Prognoza meteo pentru următoarele zile. Vreme răcoroasă în toată ţara în weekend

| 13 sep, 2013

În acest sfârşti de săptămână avem parte de vreme răcoroasă în toată ţara. Temepraturile maxime sunt cuprinse între 15 grade în depresiuni şi nu mai mult de 25 de grade în Lunca Dunării. Va ploua pe arii extinse, dar apare şi soarele pe cer, în Oltenia şi vestul Munteniei. Bate şi vântul mai tare, în est şi sud-est, iar la munte este chiar puternic.

Sâmbătă temperaturile scad în toată ţara, iar vremea devine răcoroasă, cu temperaturi la amiaza de la 15 grade în depresiuni până la cel mult 25 de grade în Lunca Dunării. Cerul va fi acoperit de nori în mare parte din ţară, ploile vor cădea pe arii extinse şi doar în Oltenia şi vestul Munteniei soarele se arăta cu mai mult curaj printre nori şi numai pe alocuri plouă puţin. Vântul se intensifică şi el la nivel local, în special în est şi în sud-est, iar la munte suflă tare.

Şi în Capitală vremea devine răcoroasă, doar 21...22 de grade vor fi la amiază, cu aproximativ 5 grade mai putin decât ar fi normal la mijloc de septembrie. Cerul se acoperă din când în când de nori şi plouă trecător, iar vântul este şi el alert, accentuând senzaţia de rece.

Duminică vremea se îndreaptă şi se încălzeşte puţin. Maximele crescuşor, astfel că în jumătatea de sud a ţării, unde soarele predomină, vor deveni normale pentru această perioadă din an. Mai răcoare va fi nord, centru şi nord-est, unde vor fi înnorări temporare şi pe alocuri încă plouă slab. Vântul nu se domoleşte încă, rămâne alert, mai ales în sudul şi estul teritoriului. În aceste condiţii, la amiază vor fi temperaturi de la 16 grade în depresiuni şi 28 de grade în sudul Munteniei.

Duminică va fi vreme frumoasă în Capitală, se mai încălzeşte puţin, la prânz termometrele indică 25...26 de grade, în condiţii de cer aproape senin, dar vânt încă sprinten.

Luni vremea rămâne în general frumoasă, soarele predomină peste zi şi abia spre seară şi noaptea în vest şi nord-vest apar câţiva nori ce doar pe alocui lasă ploi slabe. Vântul nu dă semne de agitaţie şi la amiază vor fi temperaturi de la 18 grade în estul Transilvaniei până la 28 de grade în Lunca Dunării.

Şi în Bucureşti rămâne timp frumos la început de săptămână, temperatura aerului atinge luni la prânz cele 25 de grade potrivite pentru mijloc de septembrie, căci norii sunt puţini şi soarele generos, nu se aşteaptă nici ploi şi vântul se domoleşte şi el.

Marţi ziua începe cu soare în mare parte din ţară, la amiază se ating 30 de grade în Lunca Dunării, însă norii se tot adună peste vestul, centrul şi nordul ţării, şi, mai ales către seară, ploile cuprind arii din ce în ce mai extinse, iar maxima zilei porneşte de la numai 18 grade în aceste regiuni. Vorbim despre averse cu fulgere şi tunete, iar vântul se intensifică şi el în mare parte din ţară. Iar tendinţa este ca în următoarele zilei temperaturile să se apropie de cele normale pentru data din calendar, în timp ce ploile par să prefere în continuare regiunile vestice, nordice şi centrale.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ