Programul „Prima Casă” devine „Noua Casă” / Guvernul discută condiţiile şi mărirea plafonului

| 09 iul, 19:18

Guvernul are în discuţie, joi, un proiect de ordonanţă de urgenţă privind modificarea Programului „Prima Casă” care va fi redenumit „Noua Casă”. Ministrul de Finanţe Florin Cîţu a solicitat suplimentarea ordinii de zi cu acest proiect de act normativ care modifică OUG 60/2009. Executivul va aborda şi condiţiile pentru mărirea plafonului, a anunţat Ludovic Orban, la începutul şedinţei de joi a Cabinetului.

 

„Deci lumea cunoaşte programul Prima Casă, care a fost transformat într-o „Familie, o casă” şi acum noi o să îi spunem „Noua casă”. Dar se rezolvă toate probleme care existau şi inadvertenţele, nu?”, l-a întrebat Ludovic Orban pe ministrul de Finanţe.
Florin Cîţu a spus „bineînţeles”.
Premierul a mai întrebat dacă va fi stabilită şi „mărirea plafonului pentru care se aplică TVA”, iar ministrul de Finanţe a răspuns: „Da, vine în urma discuţiilor pe care le-am avut atât cu cetăţenii, cât şi cu cei care sunt implicaţi direct din domeniul financiar bancar şi dezvoltatori”.
Un alt proiect de ordonanţă de urgenţă cu care şeful Executivului a fost de acord să fie introdus pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de joi este vizează programul IMM leasing de echipamente şi utilaje.
„A fost în primă lectură, săptămâna trecută, şi acum îl propun pe ordinea de zi”, a precizat Florin Cîţu, potrivit News.ro.
Programul IMM Leasing asigură până la 80% din valoarea finanţării pentru achiziţia de echipamente IT şi 60% pentru cumpărarea altor echipamente, iar plafonul maxim, pentru un beneficiar, este de 5 milioane de lei.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ