Proiect de 10 milioane de euro, din bani europeni, pentru Institutul Parhon. Vezi cine a participat la lansare!

| 07 mar, 15:00

Institutul Național de Endocrinologie C.I. Parhon are 5 laboratoare noi de cercetări de endocrinologie moleculară, celulară și structurală, dotate cu echipamente IT și de cercetare de ultimă generație. Totul a fost posibil prin derularea unui proiect în valoare de peste 45 de milioane de lei, co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

La evenimentul care a marcat finalizarea proiectului și inaugurarea laboratoarelor a participat și Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu. Aceasta a subliniat faptul că investiția de la Institutul Național de Endocrinologie C.I. Parhon reprezintă o dovadă concretă a beneficiilor pe care fondurile europene le aduc în domenii precum sănătatea sau cercetarea, cu implicații pozitive directe asupra calității vieții cetățenilor europeni.

Astăzi, la Institutul Național de Endocrinologie "C. I. Parhon", am participat la evenimentul care a marcat finalizarea proiectului „Laboratorul de cercetări de endocrinologie moleculară, celulară și structurală – ENDOCED". Este un exemplu pentru modul în care cei responsabili au reuşit să modernizeze şi să dezvolte reţeaua de cercetare care este atât de necesară pentru domeniul sanitar.

Institutul a beneficiat de asistență financiară din partea Comisiei Europene de circa 36,6 milioane de lei pe parcursul ultimilor 3 ani, a fost dotat cu echipament specializat de ultimă generație și va susține activitatea experților, doctoranzilor și cercetătorilor care au nevoie de acces la tehnologie modernă în domeniul cercetării medicale", a afirmat liderul european.

În opinia comisarului european, toate strategiile naționale trebuie însoțite de proiecte "mature" de "calitate", iar cercetarea și dezvoltarea-inovarea reprezintă priorități zero pentru Comisia Europeană.

În domeniul cercetării sanitare cred că este foarte important să investim. Cercetarea și dezvoltarea-inovarea sunt priorități zero și pentru Comisia Europeană. (...) Toate strategiile naționale trebuie însoțite de proiecte mature, proiecte de calitate. Institutul Parhon cred că este un exemplu pentru modul în care a reușit să se modernizeze și să dezvolte rețeaua de cercetare care este atât de necesară pentru domeniul sanitar", a mai afirmat Corina Crețu.

Corina Crețu a mai precizat în context că sănătatea publică este una dintre cele mai mari provocări pentru România, dar și unul dintre domeniile prioritare pentru Comisia Europeană și pentru investițiile europene. Astfel, comisarul a ținut să precizeze că sprijinul Comisiei Europene pentru pentru domeniul sănătății va continua, chiar dacă există unele întârzieri cu proiectele pentru perioada programatică 2014-2020.

"Speranța mea este că toate cele 500 de milioane de euro care sunt alocate domeniului sănătății și educației vor putea fi absorbite în proiecte care să schimbe viața oamenilor", a spus comisarul Crețu, în contextul vizitei efectuate vineri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ