PROIECT DE LEGE: maşinile înmatriculate cu Bulgaria vor circula maxim 90 de zile

| 17 aug, 12:33

Parlamentarii vor să interzică şoferilor care au maşini înmatriculate în Bulgaria să circule pe drumurile din România mai mult de 90 de zile, informează digi24.ro, citată de Curierul Naţional.

Deputații vor dezbate în toamnă un proiect de lege pe această temă, după ce Senatul a respins proiectul, motivând că este unul discriminatoriu. În acest context, aleșii doresc să să limiteze circulaţia tuturor maşinilor înmatriculate în străinătate.

"Poate aici a fost o greşeală a noastră, că nu am extins-o la tot ce înseamnă maşină înmatriculată dintr-o altă ţară şi cred că era mult mai corect aşa.

Încercăm să băgăm amendament la comisia de specialitate", a declarat, potrivit sursei citate, deputat PSD Ioan Munteanu, iniţiatorul legii.

În acest moment, pe șoselele din România circulă peste 100.000 de maşini înmatriculate în Bulgaria, potrivit inițiatorlor legii.

"E un fenomen deja faptul că firmele de asigurări bulgăreşti plătesc cu foarte mare greutate despăgubirile. Trec între 120 şi 140 de zile. În peste 80% din cazuri vorbim despre plăţi incomplete", spune Cristian Munteanu, preşedintele Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente.

Inițiativa aleșilor îi nemulțumește pe șoferi, care susțin că este dreptul lor să își înmatriculeze mașinile unde vor.

"O aberaţie, din moment ce suntem cetăţeni europeni, mi se pare total absurd. Totuşi este proprietate privată şi eşti cetăţean, ai drepturi, nu?", spune un conducător auto.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ