Proiect legislativ: Polițiștii locali vor avea dreptul să rețină permisul șoferilor și să-i amendeze

| 06 iun, 09:58

Mai mulți parlamentari au depus la Senat un proiect de lege de modificare a Codului Ruier ce prevede dreptul polițiștilor locali să rețină permisul șoferilor și să-i amendeze, la fel ca agenții de la Brigada Rutieră, informează stirileprotv.ro.

Aleșii susțin că au venit cu această idee după ce au constatat că mai multe amenzi date de polițiștii locali nu au fost recunoscute în instanță. În schimb, Avocatul Poporului a contestat propunerea la Curtea Supremă.

În acest moment, polițiștii locali pot să amendeze șoferii doar pentru oprire sau staționare neregulamentară. Totodată, ei pot dirija traficul în intersecții.

Agenți care să urmărească traficul sunt, într-adevăr, prea puțini, dar problema este că Poliția Națională lucrează cu oameni care au terminat facultatea sau școala de poliție, acolo unde învață legile și cum să le aplice, în vreme ce polițist local poate fi orice persoană cu vârsta peste 18 ani, care nu are cazier și care trece o testare a primăriei. Cei care dirijează traficul urmează suplimentar un curs de câteva săptămâni, mai precizează stirileprotv.ro.

Sindicatele din Poliție nu sunt de acord cu această inițiativă.

"Este de notorietate cazul primarului Nichita de la Iași care își folosea localii pe post de agenți, să îi urmărească amanta”, a declarat Viorel Șeicaru, vicepreședinte SNAP.

Tag-uri: politia locala
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ