Proiect legislativ, propus de PNL: Mandatul primarilor să înceteze de drept dacă sunt arestaţi preventiv mai mult de 90 de zi

| 24 mai, 13:13

Senatorii PNL Marinică Dincă şi Marius Bălu propun, printr-un proiect de lege, modificarea Legii administraţiei publice locale, astfel încât mandatul unui primar să înceteze de drept în cazul în care acesta este arestat preventiv mai mult de 90 de zile sau a fost încarcerat pentru executarea unei pedepse privative de libertate.

În prezent, legea prevede că mandatul unui primar încetează de drept în cazul în care acesta se află în imposibilitatea exercitării funcţiei mai mult de şase luni într-un an pe motiv de boală, certificată, precum şi în cazul în care nu îşi exercită mandatul, în mod nejustificat, timp de 45 de zile consecutive.

"Niciuna dintre ipotezele reglementate în prezent de lege nu acoperă situaţia care face obiectul prezentei propuneri legislative. Astfel, imposibilitatea exercitării mandatului din cauza unei boli grave nu are legătură cu arestarea pentru mai mult de 90 de zile sau cu încarcerarea pentru o pedeapsă privativă de libertate. De asemenea, neexercitarea mandatului în mod nejustificat nu are nicio legătură cu ipoteza propusă de a fi reglementată, pentru că o asemenea exercitare trebuie să fie nejustificată, în timp ce reglementarea propusă este justificată de existenţa unor mandate de arestare sau de încarcerare", au arătat iniţiatorii, în expunerea de motive.

Proiectul a fost în consultare publică până la începutul lunii mai, iar Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a trimis proiectul pentru dezbatere în comisiile juridice şi de administraţie, Camera fiind prima sesizată.

 

Citeşte şi: Scandal la şedinţa PNL. Teodor Atanasiu afost huiduit

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ