6.700 de locuri de muncă în proiecte care au primit ajutor de stat

| 30 mai, 2013

Un număr de 20 de mari proiecte de investiţii, în valoare totală de 750 de milioane de euro, care au primit ajutor de stat, urmează să se încheiate în acest an, a declarat ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, adăugând că acestea vor crea 6.700 de locuri de muncă.

În afara celor 20 de mari proiecte, minsitrul a declarat că în acest an s-a început emiterea unor acorduri noi pentru scheme de ajutor de stat aprobate cu acordul CE.

Astfel, a fost deja emis acordul pentru firma Coficab Ploieşti, care derulează o investiţie de 18,3 milioane euro, din care 7,3 milioane euro reprezintă ajutor de stat, proiect care va înfiinţa 200 de locuri de muncă.

O altă firmă care urmează să beneficieze de un ajutor de stat de 9 milioane euro este Valeo Lighting Timiş, pentru o investiţie de 20,3 milioane euro, care va aduce 500 de noi locuri de muncă.

Oficialul MFP a adăugat că mai sunt în curs de avizare acorduri pentru Continental Anvelope Timişoara (investiţie de 25 de milioane euro şi 227 de locuri de muncă), o firmă din Bucureşti care va investi aproape 30 de milioane de euro în turism şi va crea 200 de locuri de muncă şi Endava (investiţie de 20 de milioane euro şi 500 de locuri de muncă). Voinea a afirmat că mai sunt în discuţie patru alte acorduri cu o valoare a investiţiilor de 100 de milioane de euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ