Proiectul de redefinire a familiei în Constituție, aviz pozitiv

| 08 mar, 09:28

Un pas înainte pentru modificarea Constituţiei şi redefinirea termenului de familie. Schimbarea a primit votul Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor. Documentul, care specifică faptul că familia este formată dintr-un bărbat şi o femeie, merge acum la votul plenului.

Dacă legea va fi votată şi de Senat, Constituţia va fi modificată. Propunerea a fost depusă, anul trecut, la Parlament, de Coaliţia pentru familie, împreună cu semnăturile a trei milioane de români care vor ca în Constituţie s scrie că familia este format dintr-un bărbat şi o femeie.

În acest moment, articolul 48, aliniatul unu din Constituției stipulează că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Formularea propusă de Coaliția pentru familie este: „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor''.

Tag-uri: familie
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ