Proiectul PNL privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, adoptat tacit de către senatori

| 21 iun, 17:01

Senatul a adoptat tacit, marţi, propunerea legislativă a PNL care prevede alegerea primarilor în două tururi de scrutin, termenul pentru adoptare fiind depăşit pe 15 iunie.

Proiectul prevede că este declarat ales primar candidatul care a întrunit, în primul tur de scrutin, majoritatea voturilor valabil exprimate. În cazul în care niciunul dintre candidaţi nu a întrunit jumătate plus unu din totalul voturilor exprimate, se organizează un nou tur de scrutin la două săptămâni de la primul, la care participă numai primii doi candidaţi stabiliţi în ordinea numărului de voturi obţinute în primul tur, respectiv candidaţii aflaţi în situaţie de balotaj. Este declarat ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi valabil exprimate. 

Este al doilea proiect care vizează alegerea primarilor în două tururi de scrutin care trece fără a fi dezbătut în Senat. Propunerea legislativă cu aceleaşi prevederi adoptată tacit săptămâna trecută de Senat a fost iniţiată de parlamentarii Dan Aurel Ioniţă, Ştefan Burlacu, Adrian Gurzău, Ion Cristinel Marian, Petru Movilă, Clement Negruţ, Mihaela Stoica şi Eugen Tomac.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ