Propaganda echipei Băsescu-Udrea se bazează numai pe minciuni

| 17 aug, 2013

Politica este un joc de șah, bazat pe reguli stricte, ce trebuie respectate de ambele tabere. În cazul de față, partida se dă între cei care muncesc să fie bine și cei care încearcă cu orice preț să desființeze acțiunile taberei opuse.

Miza este diferită în funcție de jucători, pentru cei aflați la putere, miza o reprezintă bunăstarea generală, pentru opoziție, câștigarea puterii, indiferent de repercursiunile  asupra cetățenilor.

De mai bine de un an, guvernul USL încearcă să remedieze debandada lăsată în urmă de PDL. Tabara cealaltă îl are ca lider pe însuși președintele României, Traian Băsescu, care este mult mai implicat în a face opoziție guvernului decât în a-și îndeplini obligațiile asumate prin ocuparea unei astfel de funcții. La dreapta președintelui, nelipsita Elena Udrea.  Fiecare echipă și-a stabilit strategia de joc. Guvernul optează pentru coerență, transparență, acțiuni reale, tabăra Băsescu - Udrea alege propaganda, dezinformarea, minciuna. Partida începe.

În condițiile în care guvernul USL a reușit să reducă TVA la pâine de la 24% la 9%, măsură ce conduce la o scădere semnificativă a evaziunii fiscale și la ieftinirea tuturor produselor de panificație, tabăra Băsescu-Udrea acuză că noul acord cu FMI conține o mulțime de noi taxe. E adevărat că, pentru a reuși să reducă TVA la pâine, guvernul a negociat cu FMI o creștere a taxei pe consumul de lux, iar asta pentru a menține stabilitatea la nivelul bugetului de stat. Acum, poate asta i-a deranjat pe cei din opoziție, de exemplu Elena Udrea trebuie să scoată mai mulți bani din cont pentru bijuterii, genți, ceasuri. Adevărul este că noi, cei care nici nu îndrăznim să gândim la produse din categoria consumului de lux, apreciem mai mult scăderea taxei la pâinea cea de toate zilele.

Mutarea opoziției, încă o minciună: avem programe cu bani europeni suspendate, guvernul Victor Ponta nu este în stare să atragă fonduri europene. Ce încearcă echipa Băsescu-Udrea să desființeze printr-o comunicare propagandistică, este contrazis de acțiunile reale ale guvernului. Deblocarea şi stabilizarea fluxului de capital pe 5 programe operaționale blocate din cauza neregulilor înregistrate în perioada 2009-2011, perioada portocalie: POS Mediu, POS DRU, POR, Programul operațional de pescuit și POS Transport este o prioritate îndeplinită de guvern. De asemenea, rata de absorbție a fondurilor europene a înregistrat o creștere aproape triplă față de guvernarea PDL, 20% față de 7,5%. Doar în luna iulie au fost atrase peste 730 de milioane de euro din fonduri europene, echivalentul a tot ce a absorbit Guvernul Boc în 3 ani. Cum poţi să critici o rată de absorbție care este matematic, într-un an, de 3 ori mai mare decât efortul tău întins pe patru ani de guvernare?

Opoziția urlă: guvernul Ponta nu a finalizat autostrada Arad – Nădlac și nu lucrează la autostrăzi. Le amintim totuși faptul că lucrările la autostrada Arad – Nădlac au fost deblocate de guvern, după ce constructorul a fost băgat la închisoare pentru corupție în vremea guvernului Boc. De asemenea, USL a inaugurat peste 130 de kilometri de autostradă într-un singur an, iar până la sfârșitul anului 2013 vor fi finalizați alți peste 100 de kilometri, fiind reluate și lucrările la Autostrazile Comarnic-Brașov și Arad-Sibiu.

O altă dezinformare venită din tabăra Băsescu - Udrea se referă la scumpirea alimentelor. În condițiile în care Institutul Național de Statistică a anunțat că, în decursul ultimei luni, legumele s-au ieftinit cu 13,3%, iar fructele cu 9%, cartofii cu 11%, devine vizibil neadevărul promovat de tabăra opoziției.

Tot cu date reale, guvernul demontează încă o minciună a echipei adverse, conform căreia inflația este în creștere. Rata inflației a scăzut de la cca. 6% în luna ianuarie, la 4,4% în iulie, iar Banca Națională a României preconizează o scădere a ratei până la 3 procente la sfârșitul anului.

Un alt neadevăr ce poate fi ușor combătut se referă la impunerea unor limitări salariale în sectorul public. De fapt, de acum înainte se va premia numai performanța, atât în regiile autonome, cât și în companiile de stat și nu vor mai exista angajați care să câștige sume enorme fără merit, așa cum s-a întâmplat în vremea guvernării PDL chiar și sistemul central al Guvernului este reformat tot pe criterii de performanță.

Partida de șah continuă, dar se întreaptă către un inevitabil șah mat pentru echipa Băsescu- Udrea. În situația în care strategia pe termen mediu și lung a guvernului are la bază acțiuni reale confirmate de analize și date de specialitate, ce atrag după sine un real beneficiu la nivel național, iar strategia opoziției se rezumă la propagandă, dezinformare și minciună, un astfel de rezultat este previzibil. Poate nu degeaba popularitatea Guvernului este încă la cote bune, în timp ce opoziția se luptă, fără prea mult succes, să-și recâștige locul și credibilitatea în opinia publică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ