Protest şocant într-o închisoare din România. Şi-a cusut gura cu sârmă din această cauză!

| 24 sep, 20:32

Un bărbat încarcerat la Penitenciarul Galaţi pentru tâlhărie care a ajuns la spital după ce şi-a înfipt în buze o bucată de sârmă reclamă, într-o filmare postată pe internet, condiţiile de detenţie, susţinând că deţinuţii sunt "torturaţi".

Incidentul a avut loc luni, când deţinutul, în vârstă de 37 de ani, şi-a cusut buzele cu o bucată de sârmă, iar personalul medical al penitenciarului i-a acordat primele îngrijiri medicale, iar a doua zi bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi.

În imagini care au apărut pe internet deţinutul apare în timp ce este dus la spital şi strigă către o persoană apropiată care îl filma cu telefonul mobil: "Nu putem să vorbim cu familiile, ne torturează, ne omoară acolo".

Reprezentanţii Penitenciarului Galaţi susţin însă că până acum deţinutul nu a reclamat existenţa vreunei probleme şi a refuzat să spună ce anume l-a determinat să recurgă la acest gest.

"Înainte de producerea incidentului, deţinutul nu a formulat nicio sesizare către administraţia penitenciarului. (...) Au fost aplicate, de îndată, măsurile care se impun în astfel de situaţii, respectiv: transportarea deţinutului la un spital din reţeaua publică de sănătate pentru acordarea îngrijirilor medicale şi audierea acestuia de către conducerea unităţii de detenţie. La audieri, acesta nu a semnalat existenţa vreunei probleme şi a refuzat să precizeze motivele care l-au determinat să recurgă la acest gest", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Galaţi, Simona Costache. 

Ea a precizat că, potrivit legii, "autoagresiunea, în orice mod şi prin orice mijloace, reprezintă abatere disciplinară", iar deţinutul riscă de la un simplu avertisment sau pierderea unor drepturi până la zece zile de izolare.

Bărbatul, care se află de trei ani în Penitenciarul din Galaţi, ispăşeşte o pedeapsă de 12 ani de închisoare pentru tâlhărie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ