UPDATE Protest spontan la Mina Paroşeni

| 10 mai, 2013

O sută de mineri din schimbul II de la Mina Paroşeni s-au blocat, vineri seara în subteran, nemulţumiţi că termocentralele nu mai preiau cărbunele extras de la această unitate minieră, din cauza lipsei comenzilor.

UPDATE Cărbunele produs în cadrul Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ), de care aparţine şi Mina Paroşeni, poate fi preluat de Complexul Energetic Hunedoara (CEH) la un preţ de 50 de lei/Gcal, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul general al CEH, Daniel Andronache. El a menţionat că a discutat acest lucru cu directorul SNIMVJ, Petre Dragoescu, şi s-a ajuns la concluzia că preţul de achiziţie al huilei nu poate fi mai mare de 50 de lei/Gcal, în condiţiile în care cererea de energie pe piaţă este scăzută.

Minerii ar fi trebuit să iasă din subteran în jurul orei 18.00, dar au refuzat să facă acest lucru. Ulterior, alţi 90 de ortaci din schimbul al treilea au coborât în mină şi au atenţionat că se vor alătura protestului, dacă nu se va găsi o soluţie de preluare a producţiei, informează Agerpress.

Ortacii sunt nemulţumiţi că, de la începutul lunii mai, termocentralele din judeţul Hunedoara - Mintia şi Paroşeni - nu mai preiau cantitatea de cărbune extrasă, iar la unitatea minieră nu mai este loc pentru stocarea acesteia.

În aceste condiţii, spun minerii, începând de vineri dimineaţă, activitatea propriu-zisă de exploatare din subteran a fost sistată, ortacii urmând să facă doar lucrări de asigurare a locurilor de muncă, revizii, reparaţii şi de eliminare a pericolelor.

Directorul general al Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ), de care aparţine Mina Paroşeni, a coborât în subteran pentru a discuta cu minerii, în încercarea de a-i convinge să renunţe la protest.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ