Protestul de la Roşia Montană ia amploare. Alţi 11 ortaci s-au blocat în mină

| 13 sep, 2013

Protestul minerilor de la Roşia Montană ia amploare pentru că încă 11 ortaci s-au blocat în galeria în care alţi 22 de confraţi stau închişi de peste 50 de ore.

Vineri, 11 mineri au coborât să ducă provizii celor 22 de colegi blocaţi într-o galerie de la Roşia Montană şi au decis să rămână acolo. Ei solicită prezenţa la faţa locului a lui Crin Antonescu sau a premierului Victor Ponta pentru a vedea realitatea dură în care trăiesc locuitorii din Apuseni. Cei doi au anunţat că nu vor vota demararea proiectului de scoatere a aurului demarat de Roşia Montană Gold Corporation.

Ortacii au ameninţat că de sâmbătă, la ora 12:00, vor intra în greva foamei dacă nimeni nu îi ascultă.

La nivel politic, după întâlnirea de joi cu co-preşedintele USL, Vicor Ponta, liderul PNL, Crin Antonescu, a anunţat că proiectul de lege asumat de guvern ar urma sa fie retras din procedura de urgenţă. În plus, ar urma să fie infiinţată acea comisaie parlamentară specială pentru Roşia Montană.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ