Prună: Primăriile vor putea beneficia de imobile confiscate pentru realizarea de programe sociale

| 05 iul, 13:37

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a afirmat marţi că primăriile vor putea beneficia de imobile confiscate pentru realizarea de programe sociale.

"Un alt obiectiv asumat de către Guvern în afară de adoptarea Strategiei Naţionale Anticorupţie a fost operaţionalizarea Agenţiei Naţionale pentru Administrarea Bunurilor Indisponibilizate (ANABI). Prin aplicarea judicioasă a legii care guvernează această instituţie - Legea 318/2015 - primăriile vor putea beneficia de imobile confiscate pentru realizarea de programe sociale. (...) Legea prevede posibilitatea utilizării acestor locaţii (...) cu titlu gratuit, dar cu acoperirea cheltuielilor curente. Aceste aspecte vor face obiectul unor protocoale de cooperare pe care agenţiile le vor încheia direct cu primăriile", a precizat ministrul Prună, la Forumul Administraţiei Publice Locale. 

Ea le-a cerut primăriilor sprijinul pentru identificarea unor spaţii în care vor putea fi depozitate bunurilor mobile indisponibilizate. 

"Vom avea nevoie şi de sprijinul dvs, al primăriilor, pentru realizarea unui inventar naţional al capacităţilor de stocare. Pentru că sechestrăm nişte bunuri mobile, trebuie să le şi putem stoca. În mod ideal trebuie să le putem stoca cât mai aproape de locurile unde au fost indisponibilizate. Noua agenţie va avea nevoie temporar să poată depozita lucruri indisponibilizate în locaţii care aparţin instituţiilor publice. Rezultatele muncii acestei agenţii se vor întoarce la societate. Legea prevede în procente foarte clare cum se împarte beneficiul din valorificarea acestor bunuri şi sectoarele prioritare sunt, o spune legea, nu o spun eu, - Sănătatea, Educaţia şi realizarea de programe sociale", a adăugat Prună.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ