Prună: Reînvestirea adjuncților șefului DNA asigură continuarea activității foarte bune pe care instituția o are

| 16 mai, 14:54

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat luni, la CSM, că reînvestirea adjuncților șefului DNA - Marius Iacob și Călin Nistor - asigură premisele continuării activității foarte bune pe care instituția o are.

"Ambele propuneri de reînvestire au fost avizate de CSM în unanimitate, ceea ce cred că asigură (...) DNA-ului toate premisele pentru a continua activitatea foarte bună pe care o are", a arătat Prună.

Ea a precizat că în urmă cu o săptămână, la un summit anticorupție de la Londra, activitatea DNA a fost dată ca exemplu de bună practică în lupta împotriva corupției, "o poveste de succes chiar", de absolut toți interlocutorii cu care a discutat.

"Este foarte important să spunem asta într-o perioadă în care, la nivel intern, există o presiune și, uneori, chiar o amputare a unor instrumente legislative și eu cred că ceea ce am câștigat foarte greu trebuie să ne asigurăm că păstrăm și că nu pierdem foarte ușor", a spus Raluca Prună.

Ministrul a criticat modul în care a fost modificată legea avocaturii. "Cred că nu putem face din niciun fel de profesie liberală, fie și din profesia liberală a avocaților, o profesie care se bucură de o imunitate absolută; este ceva nemaiîntâlnit în Uniunea Europeană, cel puțin", a mai declarat Prună.

Ea a adăugat că urmează să facă o propunere pentru funcția de adjunct al DIICOT.

Tag-uri: DIICOT, DNA, raluca pruna
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ