PSD: Coaliţia de guvernare trebuie să reglementeze rapid protecţia consumatorului vulnerabil

| 09 aug, 19:18

PSD revine cu solicitarea ca partidele din cCoaliţia de guvernare să adopte urgent o soluţie pentru protecţia consumatorilor vulnerabili care nu mai pot face faţă creşterii galopante a tarifelor la energie şi gaze naturale.

Declaraţia ministrul Economiei Virgil Popescu despre necesitatea unei reglementări mai rapide, până la finalul anului, a Legii consumatorului vulnerabil confirmă ceea ce PSD a arătat cu mai mult timp în urmă, când a solicitat o sesiune extraordinară la Camera Deputaţilor pentru amendarea şi adoptarea în regim de urgenţă a acestui act normativ, arată partidul, într-un comunicat de presă.

„PSD consideră că, în afară de calea parlamentară, Coaliţia PNL-USR-Plus-UDMR are şi varianta unei ordonanţe de urgenţă care să prevadă măsuri concrete pentru stoparea creşterii necontrolate a tarifelor la energie şi gaze naturale şi pentru protejarea consumatorilor vulnerabili înainte de sosirea anotimpului rece”, mai indică sursa citată.
De asemenea social-democraţii prezintă motivele pentru care e necesară reglementarea măsurilor.
„1. Stabilirea unui mecanism de plafonare a preţurilor la energie dacă piaţa înregistrează o creştere artificială a tarifelor, cum ar fi de exemplu, o majorare mai mare de 30%, într-un interval de 6 luni. 2. Subvenţionarea unei părţi din valoarea facturii la utilităţi pentru persoanele al căror venit se dovedeşte insuficient în raport cu majorarea tarifelor”, conform comunicatului de presă.
Totodată, PSD consideră că firmele din domeniul energetic trebuie să participe şi ele, într-un fel sau altul, la protejarea consumatorului vulnerabil. Este inadmisibil şi profund inechitabil ca într-o ţară care încă are resurse energetice consistente să avem, pe de o parte companii care fac profituri uriaşe, iar de cealaltă parte milioane de cetăţeni care nu-şi mai pot asigura subzistenţa din cauza creşterii ameţitoare a facturilor la utilităţi.
„Este evident că actuala piaţă a energiei provoacă dezavantaje uriaşe pentru consumatori şi este datoria acestui Guvern şi a politicienilor de dreapta să găsească soluţii pentru că ei sunt cei care au decis liberalizarea haotică a pieţei din România, cu efectele catastrofale pe care le vedem acum”, conchide sursa menţionată.

 

Tag-uri: psd
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ