PSD decide cine pleacă din Guvern. Surse: Carmen Dan, Meleșcanu și Andronescu, pe făraș

| 15 iul, 11:54

Viorica Dăncila s-a hotărât pe cine remaniază. Carmen Dan, ministrul de Interne, Teodor Meleșcanu, ministrul de Externe, și Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, vor pleca acasă, conform unor surse citate de Realitatea TV.

Sursele Realitatea TV au mai spus că Ministerul de Externe va rămâne la ALDE, funcția de ministru urmând să fie preluată de Ramona Mănescu, cea care a fost ministru al Transporturilor în Guvernul Ponta.

În ceea ce privește Ministerul de Externe, Carmen Dan urmează să fie înlocuită cu Nicolae Moga.

Sursele citate au mai afirmat că există presiuni ca Ana Birchall să fie schimbată din funcția de ministru al Justiției, însă aceasta va scăpa pentru moment pentru că PSD-ul încă nu a găsit o persoană care să fie pe placul partidului și, în același timp, să fie și acceptată de președintele Iohannis.

Și Ecaterina Andronescu ar urma să plece din Guvernul Dăncilă. Pentru funcția de ministru al Educației se are în vedere un profesor universitar, însă cei de la PSD nu sunt siguri că aceasta va accepta să preia funcția de ministru.

Duminică, Viorica Dăncilă a anunţat că la CEx al PSD de luni vor fi făcute propuneri şi pentru funcţiile de vicepremieri conduse interimar de Ana Birchall şi Eugen Teodorovici. Premierul a mai precizat că după Comitetul Executiv al partidului va avea o discuţie şi cu preşedintele Klaus Iohannis.

Întrebată dacă Guvernul va rămâne în aceeaşi formulă, cu 27 de ministere, şeful Executivului a spus că este o variantă luată în calcul, însă această restructurare făcută prin Legislativ, din următoarea sesiune parlamentară trebuie să fie bine fundamentată.

„Pentru a schimba structura Guvernului trebuie să avem vot în Parlament. Dacă vom face o restructurare, avem în calcul şi acest lucru, trebuie ca ea să fie făcută pe obiective foarte precise, să vedem care sunt avantajele acestei restructurări, cum putem să o facem. Nu să venim, cum au făcut alte partide, să restructurăm la 15-17, dar fără nimic, fără să venim cu o notă de fundamentare a acestei decizii. Vrem să fundamentăm foarte bine decizia pe care o luăm”, a conchis Viorica Dăncilă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ