PSD Dolj: 813 milioane de lei vor fi alocați județului prin PNDL 2

| 20 iul, 18:16

Suma totală alocată județului Dolj pentru finanțarea obiectivelor și proiectelor aprobate prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 - PNDL 2 se ridică la 813 milioane de lei iar primarilor le revine responsabilitatea să depună documentația completă pentru obținerea fondurilor, afirmă conducerea PSD Dolj într-un comunicat de presă remis miercuri.

"Sute de mii de locuitori ai județului nostru vor beneficia de condiții mai bune de educație și de viață cotidiană, odată cu finalizarea lucrărilor, urmare a faptului că banii alocați vizează cu prioritate rezolvarea nevoile comunităților privind construcția-modernizarea de creșe și școli, alimentarea cu apă, rețeaua de canalizare, construcția, amenajarea ori modernizarea drumurilor. Din acest moment, primarilor fiecărei localități le revine responsabilitatea de a întocmi ori completa documentația legală necesară fiecărui proiect, pentru ca banii să ajungă acolo unde este nevoie de ei. Lista completă a obiectivelor și proiectelor PNDL 2 pentru fiecare localitate și județ este disponibilă la adresa http://www.mdrap.ro/lucrari-publice/pndl/-8564", se arată în comunicatul PSD Dolj.

Conducerea PSD Dolj susține că pentru prima dată fondurile de dezvoltare sunt distribuite pe baza unei formule matematice echilibrate, "nepartizană politic", care a luat în calcul, în primă etapă, alocarea fondurilor pe județe și apoi repartizarea în interiorul județelor.

"În formula alocării fondurilor pe județe sunt patru indicatori luați în calcul: numărul de localități din județ, populația județului, suprafața județului și impozitul pe venit încasat pe județ. Ca urmare, indiferent de culoarea politică a președinților de consilii județene sau de bazinul electoral, județele au primit bani după criterii obiective raportate la cei patru indicatori privind structura demografică și administrativă și capacitatea financiară a acestora", se subliniază în comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ