PSD face zid în jurul lui Shhaideh şi Plumb. Liderul deputaţilor: Sprijinul nostru este total

| 25 sep, 14:31

Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb "vor fi apărate de către toţi membrii de partid", a anunţat liderul deputaţilor PSD, Ioan Munteanu, la ieşirea de la şedinţa coaliţiei de guvernare.

UPDATE 14:20 Liderul deputaţilor PSD, Ioan Munteanu, cel care înainte de şedinţă spunea că va vota pentru cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul Rovanei Plumb, a declarat că decizia finală a social-democraţilor este de "sprijin total" pentru Sevil Shhaideh şi pentru Rovana Plumb.

"Le-am ascult pe cele două colege, punctele lor de vedere, concluzia a fost una foarte clară: aceea că au respectat întocmai prevederile legilor în vigoare şi că se consideră nevinovate. După mai multe intervenţii, decizia finală a fost de sprijin total şi le-am solicitat să nu demisoneze din funcţie şi în acest sens ele vor fi apărate de către toţi membrii de partid. Această decizie o voi transmite şi colegilor mei din Camera Deputaţilor", a spus liderul deputaţilor PSD, Ioan Munteanu, la ieşirea din sediul PSD.

 

UPDATE 12:00 La ora transmiterii acestei ştiri, Dragnea şi Tudose au ajuns la sediul central al PSD, unde a fost convocată o şedinţă a BPN. Întrebat dacă avut loc o şedinţă a coaliţiei, Dragnea a răspuns: „Da, şi o continuăm. Vine şi domnul Tăriceanu”, a spus Dragnea, la intrarea în sediul PSD.

UPDATE 11:10 Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat că într-un fel sau altul, toată lumea are dosare penale, precizând "Ce facem, ne dăm demisia toţi?".

"Acum două săptămâni, suntem într-un proiect cu fostul ministru Pîslaru, care a fost tăvălit prin presă, că tot felul de nenorociri, a fost împins afară, a fost ..şi după aceea s-a dovedit că e nevinovat. Şi cazuri de genul ăsta avem nenumărate. Eu cred că ne dorim o societate normală. O societate normală înseamnă exact ce scrie în Constituţie, adică prezumţia de nevinovăţie. Şi până la urmă, într-un fel sau altul, nu vedeţi că toţi avem dosare penale? Ce facem, ne dăm demisia toţi?", a declarat Robert Negoiţă, la intrarea în sediul PSD.

Social democratul a mai spus că "dacă e aşa, înseamnă că facem dosare celor puţini care au rămas fără şi plecăm cu toţii. Ieşim din ţară, nu?"

UPDATE 10:55 Senatorul PSD, Paul Stănescu, liderul organizaţiei judeţene Olt, a declarat, luni, înainte de şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, că le va ruga pe Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh să nu-şi dea demisiile din funcţii, deoarece dosarul DNA "e o făcătură".

"Eu le voi cere să nu-şi dea demisia. Am spus de la început. Pentru că e o făcătură. Le voi ruga pe cele două doamne, colegele mele, să nu-şi dea demisia. Am stat şi eu de vorbă cu oameni care se pricep, cu specialişti, şi e o făcătură. (...) E o aberaţie. Este o făcătură marca Portocală, Zdreanţă, cine vreţi. O făcătură. Ar trebui să fim toţi numai în puşcărie, toţi preşedinţii de consilii judeţene numai în puşcărie, toţi miniştrii în puşcărie, prim-ministrul în puşcărie pentru că discutăm bde chestiuni de oportunitate. Ori nimeni din lumea asta, nu există aşa ceva, să te aresteze la oportunitate. Cei aleşi decid oportunitatea", a declarat, luni, Paul Stănescu.

Liderul organizaţiei judeţene Olt a mai precizat că partidul e foarte unit şi că "PSD, atunci când e greu, face arc în jurul conducerii partidului".

Social-democraţii trebuie să analizeze la nivelul BPN situaţia creată de punerea sub urmărire penală de către procurorii DNA a vicepremierului Sevil Shhaideh pentru abuz în serviciu în dosarul „Insula Belina”, dosar în care DNA cere şi încuviinţarea urmăririi penale pentru Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene. Procurorii cer urmărirea penală pentru Rovana Plumb în legătură cu săvârşirea complicităţii la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în exercitarea funcţiei ministeriale.

Şeful PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, duminică seara, că va vota împotriva cererii DNA de ridicare a imunităţii ministrului Fondurilor europene, Rovana Plumb, el arătând că îşi va exercita acest drept chiar dacă „ţipă toţi” şi „ţipă şi ambasadele”.

„Eu le-am spus colegilor mei de mai multe ori că în situaţii de genul acesta trebuie să voteze aşa cum le dictează conştiinţa, cum o simt ei, să reziste la orice presiune şi să voteze aşa cum se simt ei. Eu voi vota împotrivă pentru că după părerea mea este o ficţiune şi este un atac serios la Guvern. Sunt doi miniştri importanţi pentru această ţară. Sigur că nu-i interesează pe cei care au început această acţiune. Peste o săptămână ce face? Mai ia doi, nu? După aia încă doi şi încă doi şi ne trezim că DNA face Guvernul. Eu voi vota împotrivă, o spun de acum, să ţipe toţi, şi ambasadele să ţipe. Am dreptul ăsta constituţional să votez aşa cum cred eu şi îl voi exercita”, a spus el.

Dragnea a susţinut că acuzarea a doi miniştri ai Guvernului în Dosarul Belina de către DNA reprezintă un atac violent asupra Cabinetului, el apreciind că miza o constituie PSD şi coaliţia de guvernare.

"În primul rând mi se pare un atac violent la o altă putere a statului, pentru că noi discutăm despre o Hotărâre de Guvern, printre alte sute de Hotărâri de Guvern cum au fost şi altele. Noi discutăm despre un transfer nu către un privat, ci către un CJ, deci de la public la public.

Acolo este vorba despre o suprafaţă plină de bălării şi de nişte betoane, pe care noi le ştim de copii, că acolo am copilărit. Această proprietate a fost trecut de la administraţia publică a statului la Consiliul Judeţean Teleorman şi atât. Am văzut mai multe şi am citit mai multe despre alte lucruri. 99% dintre bălţile din România sunt închiriate către firme, care le exploatează piscicol", s-a apărat Dragnea la Antena 3.

Liviu Dragnea a mai precizat că el consideră că dosarul este făcut pentru a distruge PSD.

"După părerea mea dosarul ăsta este o ficţiune. Sigur, are consecinţe reale, cu două doamne ministru foarte, foarte importante. În acest moment miza nu cred că mai sunt eu, miza este PSD. Pe de altă parte au început să apară stenograme, discuţii despre raportul Inspecţiei Judiciare, lucruri care provoacă foarte mare agitaţie şi acţiuni de genul ăsta. Fac toate asta pentru a putea spune că raportul Inspecţiei Judiciare a ieşit rău pentru că au început acţiunile împotriva PSD", consideră preşedintele PSD.

„Am primit mesaje că vor să-mi ia şi copilul. E un atac şi la domnul Tăriceanu, la coaliţie. Eu, domnul Tăriceanu, PSD, Guvernul suntem ţintă”, a mai spus Dragnea.

El a spus că nu am fost chemat la DNA pentru a da explicaţii în acest dosar.

Întrebat dacă se aşteaptă să fie chemat la DNA, Dragnea a răspuns: „Cred că da. În (dosarul n.r.) ăsta, în altele...”

Tag-uri: DNA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ