PSD pune presiune asupra lui Tudorel Toader: Îi cere să retragă proiectul de suplimentare a posturilor din DNA

| 17 sep, 14:50

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat luni, că îi cere ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să retragă de urgenţă proiectul de hotărâre privind suplimentarea cu 160 de posturi a schemei de personal a DNA. Liderul PSD a caracterizat proiectul ministerului Justiţiei ca fiind „neverosimil” şi „scandalos”.

„Este absolut neverosimil proiectul de hotărâre publicat pe site-ul Ministerului Justiţiei prin care se solicită suplimentarea schemei de personal a DNA cu 160 de posturi. Îi solicit d-lui ministru Tudorel Toader să retragă de urgenţă acest proiect de hotărâre pentru că este absolut scandalos în condiţiile în care DNA este lovită în ultimii doi ani de scandaluri absolut halucinante”, a declarat luni, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, citat de Mediafax. Potrivit acestuia, Toader ar trebui să aştepte instalarea noului procuror-şef DNA. „Cred că domnul ministru Tudorel Toader ar trebui să aştepte momentul în care această instituţie va avea un coordonator. Noul şef al DNA cu siguranţă va face o evaluare vizavi de această instituţie şi trebuie aşteptată şi această evaluare şi numirea noului şef al instituţiei”, a adăugat Codrin Ştefănescu. Secretarul general adjunct al PSD a mai precizat că proiectul iniţiat de Ministerul Justiţiei a creat „valuri de nemulţumire”.

„Sper ca domnului ministru Tudorel Toader să înţeleagă că subiectul este foarte delicat, iar proiectul iniţiat de ministerul Justiţiei a creat valuri de nemulţumire în rândul opiniei publice”, a conchis Ştefănescu. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat favorabil, în şedinţa din 13 septembrie, proiectul de Hotărâre a Guvernului trimis de către Ministerul Justiţiei pentru suplimentarea numărului maxim de posturi pentru Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) „cu 90 de posturi de ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară, 20 de posturi de specialişti şi 50 de posturi de personal auxiliar de specialitate”, în total 160 de posturi. Potrivit notei de fundamentare a proiectului MJ, Direcţia Naţională Anticorupţie funcţionează cu un număr de 260 de posturi de ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară. „Acest număr de posturi este insuficient în vederea realizării atribuţiilor specifice activităţii de supraveghere tehnică (gestionarea infrastructurii tehnice suplimentare, monitorizarea în timp real a comunicaţiilor interceptate, supravegheri operative şi înregistrări ambientale în spaţii publice sau private). Din cele 90 de posturi de ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară pentru care se solicită suplimentarea, jumătate din acestea sunt destinate serviciilor teritoriale ale direcţiei care se confruntă cu un deficit de personal în această privinţă”, explică Ministerul Justiţiei.

De asemenea, MJ arată că DNA înregistrează o creştere a activităţii. „Analiza principalilor indicatori statistici din anul 2017 demonstrează o creştere a activităţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie atât în efectuarea urmăririi penale, cât şi în activitatea desfăşurată în faţa instanţelor de judecată. Creşterea volumului de activitate al Direcţiei Naţionale Anticorupţie se reflectă în cauzele noi înregistrate în anul 2017, respectiv 3668, numărul total de dosare în curs de soluţionare de către procurorii Direcţiei fiind de 11.234. Schema de personal a Direcţiei Naţionale Anticorupţie la finele anului 2017 era ocupată în proporţie de 93.39% (735 posturi ocupate din cele 787), unele persoane având raporturile de muncă suspendate ca urmare a unor situaţii obiective (concedii de creştere a copilului etc)”, potrivit notei de fundamentare.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ