PSD se spală pe mâini de cursul leului. Acțiunea Guvernului nu determină cursul valutar

| 10 ian, 14:56

Într-o postare pe pagina sa de socializare, comunicatorii PSD spun că Guvernul ar fi făcut tot ce îi stă în putință pentru a aduce euro în economia românească.

Măsurile enumerate de comunicatorii PSD inclus atragerea de fonduri europene, politici publice de stimulare a investițiilor, sprijinirea exportatorilor.

Precizările vin după ce miercuri leul a înregistrat cea mai scăzută valoare față de euro din istoria sa, tendință care a fost întâlnită de joi.

Tot joi purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a spus că devalorizarea monedei naționale reprezintă o reacție a piețelor valutare și monetare la politicile fiscale noi introduce de Guvern la 1 ianuarie.

Redăm postarea PSD de miercuri, prin care „culpa” devalorizării este atribuită Băncii Naționale. Dispute identice au avut loc recent și pe tema creșterii ROBOR.

Guvernul a luat multe măsuri pentru a aduce Euro în economia românească: atragerea de fonduri europene, politici publice de stimulare a investițiilor, sprijinirea firmelor exportatoare prin subvenții și scheme de ajutor de stat. Toate aceste lucruri presupun vânzări de valută și cumpărare de lei, ceea ce ar fi trebuit să scadă cursul valutar. Nivelul cursului valutar nu este în răspunderea Guvernului și nu poate fi determinat de acțiunea guvernamentală. Banca Națională este singura care poate și are datoria de a asigura stabilitatea cursului valutar”.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ