PSD, un scor aproape dublu față de alianța PNL-PC, potrivit sondajelor

| 17 apr, 2013

Dacă ar avea loc alegeri europarlamentare, Alianța de Centru Stânga, formata din PSD si UNPR, ar obține peste 38% din voturile românilor, iar Alianța de Centru Dreapta, formată din PNL și PC, ar fi votată doar de 22,7% din alegători.

Potrivit celui mai recent sondaj realizat de INSCOP Research, PSD ar câştiga aproape de două ori mai multe voturi decât PNL dacă cele două partide ar candida separat la alegerile europarlamentare. În realitate, aceste date nu surprind pe nimeni. Faptul că scorul electoral al social-democraților este cu mult peste scorul PNL este binecunoscut și reconfirmat cu ocazia fiecărei runde de alegeri.

Mai puțin cunoscut dezavantajul auto-asumat al PSD, care a acceptat impartire paritara in Guvern, pentru a asigura buna funcționare a Uniunii Social Liberale.

Cercetarea relevă faptul că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, USL ar obține peste 60% din voturile românilor. În același timp, în cazul în care ar avea loc alegeri europarlamentare, Alianța de Centru Stânga (ACS), formata din PSD si UNPR, ar obține peste 38% din voturile românilor, iar Alianța de Centru Dreapta (ACD), formată din PNL și PC, ar fi votată doar de 22,7% din alegători.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul în perioada 19 - 27 martie 2013, pe un eșantion de 1.082 persoane și are o eroare maximă admisă  de plus/minus 3%.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ