Partidul Social Românesc propune ca persoanele urmărite penal să îşi piardă funcţia de demnitate publică

| 25 mai, 17:36

Partidului Social Românesc (PSRO) propune modificarea regulamentelor Camerei Deputaţilor şi Senatului şi adoptarea unui cod de conduită care să prevadă că persoanele urmărite penal îşi pierd funcţia de demnitate publică.

"Este obligaţia noastră, a celor care înţelegem că o ţară cu politicieni corupţi nu poate fi o ţară prosperă. Pentru a evita situaţiile jenante la care asistăm de ceva timp în Guvern şi Parlament, propunerea mea, ca fost preşedinte al Senatului României, este modificarea regulamentului şi adoptarea unui cod obligatoriu de conduită care să stipuleze ca, atunci când începe urmărirea penală împotriva unui demnitar cu o funcţie importantă, automat acel personaj să îşi piardă funcţia de demnitate publică pentru a evita situaţia în care reputaţia întregii instituţii este afectată de lupta despre cine are dreptate. Dreptatea se stabileşte doar în Justiţie", a declarat preşedintele PSRO, Mircea Geoană, potrivit unui comunicat remis miercuri AGERPRES. 

El susţine că situaţiile în care demnitarii sunt urmăriţi penal "se tratează în lumea civilizată cu instituţia demisiei". 

"O ţară care nu are la conducere oameni integri este condamnată la subdezvoltare", se arată în comunicatul citat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ