Pun PDL și acoliții lui Băsescu urmărul la protestele anti-Roşia Montană?

| 06 sep, 2013

Nu se poate spune în ce măsură protestele sunt alimentate de anumite zone de interes sau în ce măsură oamenii se alătură spontan demersului. Presa a surprins deja mai multe persoane din aceeași grupare participând la manifestații și, chiar mai important, încercând să mobilizeze mai mulți oameni.Printre aceștia se numără deputatul PDL Theodor Paleologu, soția fostului premier și președinte al PDL, Emil Boc.

Începând cu duminică, mai multe locații din țară au găzduit proteste împotriva proiectului de la Roșia Montană, cel mai mare număr de manifestanți înregistrându-se în Piața Universității din București.

ONG-urile din domeniul mediului și-au făcut simțită prezența, însă resursele umane reduse și puterea scăzută de mobilizare a acestora nu avea cum să permită și o coordonare a protestelor în mai multe orașe din țară. Cu toate acestea, manifestanții au acționat omogen, toate mitingurile începând duminică, la ora 17:00, și urmând o serie de șabloane.

Nu se poate spune în ce măsură protestele sunt alimentate de anumite zone de interes sau în ce măsură oamenii se alătură spontan demersului. Cert este că presa a surprins deja mai multe persoane din aceeași grupare participând la manifestații și, chiar mai important, încercând să mobilizeze mai mulți oameni.

Printre aceștia se numără deputatul PDL Theodor Paleologu, soția fostului premier și președinte al PDL, Emil Boc, sau Nicușor Dan, fost candidat la Primăria Generală și un apropiat al Elenei Udrea.

Cu siguranță, PDL și gruparea Băsescu-Udrea ar avea tot interesul să stimuleze primele proteste din timpul guvernării USL. Rămâne de văzut dacă acest activism din zona amintită marchează, de fapt, și o coordonare din spate a întregii mișcări.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 sep, 2013
Calin
din pacate, la protestele astea, fiecare e preocupat cu propriile interese, politicienii, ONGistii, dar vad ca niciunul dintre ei nu se gandeste la ce vor oamenii din Rosia Montana, ce nevoi au ei! iar oamenii din Rosia Montana cer de ani de zile PORNIREA proiectului minier, ca sa poata avea si ei un trai decent!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ