Purtătorul de cuvânt al PPE cere demisia ministrului de Externe, după GAFA de la MAE

| 11 mar, 08:58

Purtătorul de cuvânt al PPE, europarlamentarul PMP Siegfried Mureşan, îi solicită demisia ministrului de Externe Bogdan Aurescu, după gafă incredibilă care a fost făcută la MAE şi care a ajuns chiar şi în presa străină.

„Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, trebuie să demisioneze ca urmare a plasării steagului Germaniei pe harta Franţei. M-am gândit de ieri până astăzi dacă ministrul Afacerilor Externe trebuie să demisionete într-un asemenea caz. Sunt convins că da! Ne-am făcut de râs în toată lumea; lumea trebuie să vadă că în România greşelile au consecinţe.Misiunea ministrului Afacerilor Externe este să prezinte bine ţara în lume; ori incidentul cu pricina a fost exact opusul. Poate ministrul nu are o vină directă, dar, ca lider, trebuie să îţi asumi responsabilitaea pentru erorile organizaţiei pe care o conduci. Declaraţia mea nu este un atac politic la adresa ministrului Aurescu. Pur şi simplu cred că dacă, în calitate de ministru al Afacerilor Externe, aduci prejudicii imaginii externe a ţării, trebuie să demisionezi”, a scris Siegfried Mureşan pe pagina sa de Facebook.

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, i-a cerut scuze omologului său german, Frank Walter Steinmeier, după ce i-a dăruit, la București, o broșură pe coperta căreia steagul Germaniei era desenat peste harta Franţei. Gafa de proporţii ar aparţine oamenilor de la Agerpres, realizatorii broşurii, însă nimeni nu a observat că ar fi ceva în neregulă.

Citeşte şi: Gafa MAE de la întâlnirea cu Ministrul de Externe german a ajuns în presa străină. Ce scrie BBC despre România

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ