Qualcomm lansează procesoare care concurează cu creierul uman

| 21 oct, 2013

Qualcomm dezvoltă o noua linie de procesoare, Qualcomm Zeroth, create cu scopul de a ajuta dispozitivele să gândească şi să simtă precum mintea şi corpul omului.

Noua ambitie a Qualcomm este de a reconstrui biologia pe care se bazeaza comportamentul omului. Asadar, nu este vorba de simpla imitare a unui comportament. Ideea de invatare inspirata din biologie (“biologically inspired learning”) apare ilustrata in video Qualcomm Zeroth, potrivit RomâniaTv.net.

Practic, robotii invata sa mearga doar pe patratele albe. Desigur, asta poate fi obtinut prin niste (simple) linii de cod. Dar ambitia Qualcomm trece mai degraba in zona rezolvarii unei provocari. Se doreste construirea unui robot care sa poata raspunde inteligent stimulilor astfel incat sa fie capabil de a invata lucruri noi, chiar daca nu i-au fost explicate in mod expres.

Vezi aici cum funcţionează  noile procesoare!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ