RA-APPS vinde iar apartamente, chiar dacă licitaţiile anterioare au eşuat

| 16 apr, 2013

RA-APPS scoate la vânzare opt apartamente din centrul Capitalei, deşi experţii imobiliari au avertizat că, în condiţiile actuale ale pieţei, vânzarea activelor nu este cea mai bună soluţie.

Consultanţii consideră că înfiinţarea unui fond imobiliar listat la bursă pentru administrarea activelor sau transferul acestor servicii către fir­me private sunt alternative la vânzarea in­di­viduală a proprietăţilor. Astfel s-ar asigura o trans­parenţă sporită şi un câştig mai bun pen­tru stat.

Cu toate acestea, RA-APPS va iniţia, în luna mai, licitaţii pentru apartamente de 3, 4 şi 5 camere, din Bucureşti, la preţuri de pornire cuprinse între 73.000 euro şi 286.000 euro.

Cel mai mare preţ de pornire la licitaţie, de 286.000 euro, a fost stabilit pentru o locuinţă cu cinci camere şi suprafaţă de 196 metri pătraţi, cu mansardă de 66 metri pătraţi, de pe Calea Călăraşilor.

Suplimentar vor fi scoase la vânzare şi terenurile de tenis şi de minigolf ale hotelului "Arad" din Neptun-Olimp, cu 1,1 milioane euro, respectiv 1,2 milioane euro, şi o pepinieră din Eforie Nord, cu 244.000 euro.

Anul trecut, RA-APPS a eşuat lamentabil la numeroasele licitaţii pentru cedarea imobilelor din portofoliu. A vândut doar 16 active din peste 100 de imobile scoase la vânzare şi a avut încasări de numai 13% din estimări, conform unui document oficial citat de Mediafax.

Anul trecut, guvernul estima să obţină venituri de 706 milioane lei din vânzarea imobilelor aflate în administrarea RA-APPS.

Însă, din cauza licitaţiilor eşuate din lipsă de oferte, la repetarea cărora a fost menţinut de fiecare dată preţul de pornire, a fost obligat să revizuiască în scădere drastică estimarea de încasări, la doar 296,2 milioane lei, prin aprobarea bugetului regiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 apr, 2013
Lucian Georgescu
Meserie
Imi iau si eu

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ