RAAPPS scoate la vânzare încă 20 de imobile, în ciuda avertizărilor experţilor

| 23 apr, 2013

Deşi experţii imobiliari critică întreaga licitaţie iniţiată de RAAPPS, regia a decis să suplimenteze oferta de vânzare de imobile cu încă 20 de apartamente şi cu vila Predeal pe care nu a reuşit să o vândă anterior.

Apartamentele vor avea un preţ de pornire cuprins între 66.000 euro şi 214.000 euro.

În urmă cu o săptămână, regia a anunţat că va organiza, tot în luna mai, o licitaţie pentru opt apartamente de 3, 4 şi 5 camere din centrul Capitalei, la preţuri de pornire cuprinse între 73.000 euro şi 286.000 euro, apropiate celor stabilite pentru active similare ofertate în ultimul an, în condiţiile în care acele licitaţii au eşuat lamentabil.

Astăzi, regia a anunţat o nouă licitaţie pregătită tot pentru luna mai, cu un lot de încă 17 apartamente dintr-un bloc de pe Aleea Căuzaşi, un apartament pe strada George Enescu şi altul pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, precum şi un apartament din Cluj-Napoca, cel mai ieftin activ de pe listă.

Oferta este completată cu două spaţii comerciale din acelaşi bloc de pe Aleea Căuzaşi, cu 72.000 euro (pentru 39 metri pătraţi) - 296.000 euro (162 metri pătraţi), un teren de peste 2.600 metri pătraţi din Predeal (cu 438.000 euro), dar şi vila Predeal (cu 240.100 euro), care este din nou scoasă la vânzare după ce activul a mai fost ofertat şi la începutul acestui an, fără succes, la un preţ de 240.300 euro, cu doar 200 euro mai mult decât la această a doua încercare.

Licitaţia din luna mai pentru vila Predeal este prezentată drept "prima licitaţie", deşi activul a fost anunţat la vânzare şi în luna ianuarie.

Experţii imobiliari au avertizat că, în condiţiile actuale ale pieţei, vânzarea activelor nu este cea mai bună soluţie. Ei consideră că înfiinţarea unui fond imobiliar listat la bursă pentru administrarea activelor sau transferul acestor servicii către fir­me private sunt alternative la vânzarea in­di­viduală a proprietăţilor. Astfel s-ar asigura o trans­parenţă sporită şi un câştig mai bun pen­tru stat.

Anul trecut, guvernul estima să obţină venituri de 706 milioane lei din vânzarea imobilelor aflate în administrarea RA-APPS, dar estimarea a scăzut la doar 296,2 milioane lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ