Radu Georgescu vinde o nouă companie de tehnologie

| 11 mar, 2014

GECAD Group, fondat de Radu Georgescu, anunta vanzarea companiei Axigen Messaging catre un grup format din patru antreprenori romani cu investitii in industria IT locala.

Valoarea tranzactiei este confidentiala, spun cei de la GECAD. Axigen a fost infiintata in 2004 si furnizeaza tehnologie in domeniul comunicarii prin email, atat in Romania cat si global. Radu Georgescu a ajuns la al patrulea exit in ultimii 11 ani, primele trei fiind cu RAV Antivirus,GECAD ePayment si Avangate, conform Hotnews.ro.

Decizia de a iesi din actionariatul Axigen Messaging a fost determinata de dorinta de a include compania intr-un grup de integratori IT care sa ii permita un acces mai facil la clienti si proiecte complexe. Aceasta este o decizie strategica pentru GECAD Group si asigura totodata companiei Axigen Messaging posibilitatea de a continua sa creasca si sa se dezvolte.

Antreprenorii care au achizitionat Axigen au investit in mai multe companii tehnologice, printre care Modulo Consulting, un integrator de solutii profesionale IT, personalizate si complete.

"Pentru ca GECAD se concentreaza acum pe companii Internet si eCommerce, decizia de a vinde Axigen Messaging a fost oarecum fireasca. Sunt multumit ca Axigen se va dezvolta in mainile unor antreprenori romani tineri, care au experienta vasta in proiecte de integrare a solutiilor IT la nivel global. Ma astept ca Axigen sa creasca exponential de acum inainte, primind un impuls puternic din partea noilor actionari, atat in activitatea de vanzari si marketing, cat si in cea de dezvoltare a unor noi tehnologii si servicii", explica Radu Georgescu, Founding Partner al GECAD Group.

"Axigen este un produs de comunicare adresat atat furnizorilor de servicii de internet cat si organizatiilor ce vor sa isi eficientizeze fluxul de comunicare si colaborare interna, ce are un potential mare si pe care il vom dezvolta in continuare. Suntem incantati sa preluam aceast produs si oamenii care au ajutat la dezvoltarea lui", a declarat Bogdan Moldovan, unul dintre cei patru antreprenori.

Dezvoltarea Axigen a inceput in 2004, cu obiectivul de a furniza o tehnologie de top in domeniul comunicarii prin email, atat in Romania cat si global. In cei 10 ani de existenta, activitatea s-a extins la nivel international si tehnologia Axigen a ajuns sa fie adoptata de catre furnizori de servicii Internet, operatori telecom, institutii guvernamentale si companii de pe tot cuprinsul globului.

Cu peste 20 de ani de experienta in construirea unor companii tehnologice de anvergura, Radu Georgescu este unul dintre cei mai de succes antreprenori in serie si investitori din Romania si figura centrala din spatele GECAD Group.

In 2003, Radu Georgescu a adus Romania pe scena industriei IT globale odata cu vanzarea tehnologiei de securitate "RAV Antivirus" catre Microsoft. Acest exit a fost urmat de o a doua reusita internationala in 2010, cand Naspers, compania sud-africana de Internet si multimedia, a achizitionat integratorul de plati online GECAD ePayment, acum PayU Romania.

In octombrie 2013, GECAD a anuntat vanzarea Avangate catre Francisco Partners.

Modulo Consulting, compania fondata de cei patru antreprenori care au cumparat Axigen, are 11 angajati, iar in 2012 a avut afaceri de 2,8 milioane lei si profit net de 1,5 milioane lei.



Tag-uri: Radu Georgescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ