Radu Mihaiu şi-a lansat candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 2

| 15 apr, 19:13

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, şi-a lansat candidatura, luni, pentru un nou mandat, în cadrul unui eveniment la care au fost prezenţi liderii Alianţei Dreapta Unită, Cătălin Drulă, Eugen Tomac şi Ludovic Orban, precum şi primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

 

Liderul USR, Cătălin Drulă, a afirmat că Radu Mihaiu a făcut investiţii în Sectorul 2, inclusiv cu gândul la copii, mămici, vârstnici sau persoane cu dizabilităţi. De asemenea, pentru a facilita accesul pietonilor "a eliberat" zeci de kilometri de trotuare.
"Pentru asta, adversarii lui politici l-au acuzat şi l-au calomniat, dar a mers înainte. Este un act de curaj să faci o reformă, să redai spaţii publice pentru destinaţia lor şi să te gândeşti că un oraş este în primul rând pentru oameni. Foarte multe investiţii făcute în aceşti patru ani în Sectorul 2. Am fost împreună şi am vizitat o parte dintre ele: de la străzile care au fost regândite, cu intersecţii mai sigure, protejate astfel încât să poată asigura pietonii, cu trotuare eliberate. (...) Foarte multe investiţii în şcoli. Există în realitate, nu în randări: creşe, grădiniţe, care sunt în construcţie. (...) De asta au nevoie oraşele noastre, nu de saltimbanci, de oameni care să facă live-uri în ipostaze care mai de care mai indecente", a spus preşedintele USR.
Potrivit liderului PMP, Eugen Tomac, "curajul" şi "performanţele" unor primari precum Nicuşor Dan, Radu Mihaiu sau Clotilde Armand "au accelerat procesul de comasare a partidului unic, prin alianţa PNL cu PSD".
"PNL şi PSD vin cu această poveste ieftină că s-au aliat împotriva extremismului. Păi, dacă ne uităm unde s-au aliat, de fapt sunt exact comunităţile conduse de Nicuşor Dan, de Radu Mihaiu, de Clotilde Armand, de primarii USR din ţară. Păi acesta este extremismul de care se tem Nicu şi Marcel? Va trebui să mergem cu aceeaşi determinare mai departe. În noi aveţi aliaţi corecţi, hotărâţi, determinaţi să ducem această bătălie până la capăt. PSD şi PNL sunt în derută în momentul de faţă. Sunt disperaţi pentru că, deşi s-au comasat, nu le mai ies calculele", a susţinut el.
La rândul său, preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat că Sectorul 2 a fost "pe mâna comuniştilor mare parte din ultimii 30 de ani". El a salutat decizia PNL şi USR de a susţine candidatura lui Radu Mihaiu în urmă cu patru ani, evidenţiind progresele realizate în ceea ce priveşte serviciile oferite de Primărie cetăţenilor. În opinia sa, din cauza "lipsei de respect faţă de cetăţeni şi a corupţiei endemice", PSD este "cel mai mare inamic" al bucureştenilor.
"La Capitală au încercat să scoată un iepure din joben, numai că iepurele se pare că e tare fricos. Se pare că urechile şi le-a lăsat pe spate. Nici nu ştim dacă mai este sau nu mai este candidatul sau al cui candidat este sau pe cine susţin de fapt PSD şi PNL. Dar şi aici la Sectorul 2, să scoţi alt iepure din pălărie, pe cel care se prezenta peste tot ca nepotul lui Ciolacu, care şi-a făcut ucenicia administrativă la Sectorul 5 sub primarul PSD, Daniel Florea, după aia sub Piedone? Adică el a fost administratorul public al lui Piedone. Oare ce vrea să facă Hopincă în Sectorul 2? Vrea să aducă Sectorul 2 la nivelul Sectorului 5?", a întrebat Orban.
Conform primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, în Sectorul 2 s-au întâmplat lucruri "care ţin de normalitatea administrativă în secolul XXI". Au fost răscumpărate spaţii verzi, pentru amenajarea parcurilor, s-au amenajat străzi şi trotuare, s-au realizat investiţii în şcoli, a menţionat el.
"Sectorul acesta, care a fost văduvit de o administraţie corectă, a avut-o în sfârşit şi pentru asta vreau să îl felicit pe Radu. Să îi urez succes în campania aceasta. Sunt foarte optimist în privinţa lui. (...) Alegerile acestea sunt despre valori, din nou şi din nou. Din cele 5 milioane de oameni care au plecat din România, unii au plecat de sărăcie, dar foarte mulţi au plecat pentru că nu au mai suportat nedreptatea, nu au mai suportat să ne facă predici despre dreptate unii care sunt condamnaţi penal pentru corupţie. Nu au mai suportat să ne dea lecţii despre finanţe publice unii care au furat din bugetul public", a spus Nicuşor Dan.
Primarul Radu Mihaiu a declarat că bugetul de investiţii pe 2023 a depăşit cifra de 1 miliard de lei, de cinci ori mai mult decât în tot mandatul precedent. El a completat că actuala administraţie a reuşit recuperarea a patru hectare de spaţiu verde pentru reîntregirea celui mai mare parc din Sectorul 2, Parcul Plumbuita. Totodată, a fost realizat un audit extern în baza căruia a fost reorganizată instituţia şi a fost redus cu 10% numărul posturilor existente. Radu Mihaiu a menţionat că a investit în educaţie, prin crearea de grădiniţe şi se lucrează pentru a pune la punct "noul Centru Vechi" al Capitalei.
"PUZ-urile de sector înseamnă nişte scurtături, astfel încât nişte oameni să îşi vadă mai repede interesele îndeplinite, nu înseamnă calea corectă de a gândi un urbanism în Bucureşti, pe termen lung. Cu scurtături s-au făcut reabilitările de blocuri din Sectorul 2. 'Lasă că merge şi aşa'. S-au pus mai puţine dibluri, mai puţine şuruburi şi am avut două cazuri în care a căzut tavanul efectiv de la blocuri reabilitate în mandatul anterior pentru că lucrurile s-au făcut pe scurtătură", a mai afirmat el.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ