Radu Oprea anunţă că vor fi adoptate OUG privind stimularea industriei alimentare şi materialelor de construcţii

| 16 iun, 17:04

Noul ministru al Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, a anunţat joi seara, în prima conferinţă de presă de la învestire, că la următoarea şedinţă de guvern se vor analiza mai multe ordonanţe de urgenţă, care se referă la scheme de ajutor de stat pentru industria materialelor de construcţii şi industria alimentară, în acord cu principiul enunţat în programul de guvernare - "patriotismul economic".

 

"Astăzi a fost aprobată Ordonanţa de Urgenţă prin care se reorganizează Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, aşa că în prima şedinţă de Guvern vom putea să venim, în primă lectură, cu ordonanţele de urgenţă care se vor referi la schema de stimulare a industriei materialelor de construcţii, cu schema de sprijin pentru industria alimentară pentru procesare. Sunt câteva principii pe care le-aţi văzut şi în programul de guvernare. Se referă la patriotismul economic, la dezvoltarea producţiei în România, la întregirea lanţurilor valorice, pentru că una dintre primele cauze care a generat inflaţia a fost tocmai aceasta a precarităţii lanţurilor de aprovizionare şi atunci, dacă ne-am propus să luptăm cu preţurile, mai multă producţie în România înseamnă competiţie mai mare şi va însemna preţuri scăzute, deci inflaţia se va diminua", a spus Oprea.
El a precizat că noul Guvern îşi propune să redreseze şi să echilibreze balanţa comercială, prin creşterea producţiei de materiale de construcţii în România.
"Vă dau doar câteva cifre. Peste 8 miliarde de euro a însemnat deficitul pe importurile la materialele de construcţii. Am importat peste jumătate din ceea ce folosim, până la aproape de 70%, şi este o industrie care generează 420.000 de locuri de muncă şi ne propunem să mai creăm cel puţin 20.000 de locuri de muncă. Mai multe detalii despre schemă, ce înseamnă ea, cu bunăvoinţa dumneavoastră, după ce vom avea prima lectură şi după ce va intra în circuitul de avizare, astfel încât toţi colegii să-şi poată spună părerea despre această schemă de ajutor de stat", a spus Oprea.
El a precizat, în legătură cu schemele de ajutor pentru industria alimentară, că se vor face consultări cu cei direct interesaţi, respectiv producătorii, comercianţii - reţelele de supermarketuri, hipermarketuri, după care va fi prezentată în Guvern forma finală a ordonanţei de urgenţă.
Întrebat de jurnalişti despre impactul bugetar şi sursele de finanţare ale acestor ajutoare de stat, noul ministru de Finanţe, Marcel Boloş, a spus că presa "va afla în timp util" şi că trebuie "să avem un pic de răbdare".

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ