Raed Arafat: Este nevoie de o Cruce Roșie puternică în România

| 15 mai, 18:42

Raed Arafat a fost ales vineri unul dintre cei șase vicepreședinți ai Societății Naționale de Cruce Roșie din România, în cadrul Adunării Generale a Societății Naționale de Cruce Roșie care s-a desfășurat la Brașov.

Cu această ocazie, Arafat a declarat că România trebuie să aibă o Cruce Roșie axată mai mult pe îngrijirea populației în cazul unui dezastru.

"Eu cred că avem nevoie, și există o nișă care trebuie acoperită de Crucea Roșie mai ales pe îngrijirea populației, când se întâmplă un dezastru. Toți cei care rămân fără adăpost care au nevoie de sprijin psihologic, toate aceste aspecte. Există o nișă în care Crucea Roșie poate să se implice din ce în ce mai mult și să vină în sprijinul serviciilor profesioniste de urgență cum este IGSU. Eu cred că în perioada următoare ar trebui identificate aceste aspecte și Crucea Roșie dotată, echipată și pregătită să facă față unor probleme pentru că, din păcate, România nu este o țară fără riscuri, fără vulnerabilități. Și dacă ne gândim numai la problemele pe care le avem cu inundațiile care sunt aproape în fiecare an, riscul de cutremur care poate fi oricând, este nevoie de o Cruce Roșie puternică în România. Cert este că trebuie mai multă organizare, mai multă consolidare și dotare. Acest lucru este foarte clar. De aici alte aspecte care o să apară și o să se discute cu toți cei implicați și o să venim cu ele pe parcurs. Dar ca și organizare, ca și dotare, pentru a face față acestor situații, cred cu certitudine, sunt aspecte pe care trebuie să le privim cu atenție", a spus medicul, potrivit Agerpres.

În ceea ce privește fondurile de care beneficiază Crucea Roșie, aceasta beneficiază de ele pe linie guvernamentală, plus cele din donații, participări.

"Sunt aspecte care pot fi rezolvate prin colaborări cu alte societăți de Cruce Roșie din alte țări, unde sunt resurse mai multe pentru dezvoltarea unor proiecte, și bineînțeles fondurile europene care sunt extrem de importante și pe care Crucea Roșie poate să le acceseze singură, sau în parteneriat cu alte organizații, și să intre în posesia unor bani care să-i permită pregătirea, dotarea, care trebuie rezolvate și impun anumite fonduri", a adăugat Arafat.

 

Citeşte şi: EXCLUSIV! Peste 5.000 de medici au părăsit România în 5 ani. Cât spitalele Sf. Spiridon, Universitar şi Militar la un loc

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ