Raeţchi propune o campanie de semnături împotriva CGMB privind acordarea contractelor de până în 800.000 de euro

| 02 noi, 16:15

Vicepreşedintele PNL Bucureşti, Ovidiu Raeţchi, a anunţat că va propune demararea unei campanii de semnături la nivelul Capitalei împotriva deciziei susţinute de majoritatea formată din PSD şi ALDE din Consiliul General, conform căreia contractele de până în 800.000 de euro pentru achiziţiile publice de servicii sociale nu vor mai fi publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

"În şedinţa Consiliului General, primarul Gabriela Firea şi majoritatea PSD - ALDE au aprobat un proiect de hotărâre prin care contractele de până în 800.000 de euro nu vor mai fi publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), iar atribuirea contractelor se poate face în cinci zile. Firea şi majoritatea PSD - ALDE sfidează complet transparenţa decizională şi, practic, contracte de sute de mii de euro pot fi acordate în mod arbitrar şi preferenţial. Această nouă dovadă de inventivitate pesedistă vizează categorii ample, printre care servicii de sănătate, de învăţământ, de cultură sau servicii sociale administrative", a informat deputatul liberal, prin intermediul unui comunicat. 

El susţine că această decizie a majorităţii PSD - ALDE deschide drumul acordării contractelor publice cu dedicaţie. 

"Contracte de sute de mii de euro pot fi acordate fără a exista o minimă evidenţă şi monitorizare, iar banii bucureştenilor pot fi dirijaţi cu uşurinţă spre buzunarul convenabil. De aceea, voi propune colegilor demararea unei campanii de semnături la nivelul Bucureştiului, îndreptată împotriva deciziei PSD - ALDE din Consiliul General. Nu este vorba doar de un caz clasic de incompetenţă, ci chiar de folosirea discreţionară a banilor bucureştenilor", a arătat el. 

Consilierii generali ai Capitalei au adoptat luni un proiect de hotărâre care prevede introducerea unei proceduri simplificate pentru achiziţiile publice de servicii sociale şi alte servicii specifice. Este vorba despre serviciile a căror valoare estimată e cuprinsă între 132.519 şi 3.334.050 lei. 

În anexa proiectului de hotărâre se prevede că aplicarea normei se va face pe baza principiilor: nediscriminării, tratamentului egal, recunoaşterii reciproce, transparenţei, proporţionalităţii şi asumării răspunderii. Se menţionează că pe parcursul aplicării procedurii simplificate, efectuate de către direcţiile şi compartimentele de specialitate ale PMB care au prevederi bugetare în acest sens, se vor lua toate măsurile necesare pentru evitarea apariţiei unor situaţii de natură să determine apariţia unui conflict de interese sau manifestarea concurenţei neloiale. 

"În cazul în care se constată apariţia unor astfel de situaţii, se va proceda la eliminarea efectelor rezultate dintr-o astfel de împrejurare, adoptându-se, potrivit competenţelor, după caz, măsuri corective de modificare, încetare, revocare, anulare şi altele asemenea, ale actelor care au afectat aplicarea corectă a procedurii de atribuire sau ale activităţilor care au legătură cu aceasta", reiese din proiectul de hotărâre. 

Documentele care vor sta la baza iniţierii procedurii simplificate proprii vor fi: referat de necesitate, nota justificativă privind determinarea valorii estimate a achiziţiei, specificaţiile tehnice (caietul de sarcini); draft contract, unde este cazul, incluzând clauzele contractuale. 

Municipiul Bucureşti va avea obligaţia de a publica pe site-ul propriu un anunţ de participare simplificat în care vor fi precizate termene, criterii de atribuire, valoarea estimată, dar şi modalitatea de atribuire. Autoritatea va avea obligaţia să răspundă, de regulă, în termen de maxim două zile solicitărilor de clarificare. Termenul limită pentru depunerea ofertelor nu poate fi mai mic de cinci zile de la data publicării anunţului. 

Direcţiile sau compartimentele de specialitate vor stabili în cadrul documentaţiei de atribuire criteriul de desemnare a ofertei celei mai avantajoase, utilizând următoarele criterii de atribuire: preţul cel mai scăzut sau cel mai bun raport calitate - preţ.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ