Raluca Turcan susţine că proiectul său de reducere a cheltuielilor bugetare "se prăfuieşte" la comisiile de specialitate

| 11 apr, 20:45

Deputatul PNL Raluca Turcan, fost ministru al Muncii, a declarat, marţi, că un proiect al său care vizează reducerea cheltuielilor bugetare "aproape că se prăfuieşte în sertarele comisiilor de specialitate" din Camera Deputaţilor.

 

"Sunt la curent cu declaraţiile făcute de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi, de asemenea, declaraţiile ministrului Finanţelor, domnul Câciu, care şi-au exprimat disponibilitatea de a pune în practică această idee inclusă într-un proiect pe care eu l-am depus acum mai bine de un an de zile. Proiectul se află în Parlament, aproape că se prăfuieşte în sertarele comisiilor de specialitate, a fost votat de Senat şi are avize pozitive, trebuie doar voinţă politică pentru a fi votat. (...) Cred că, în momentul de faţă, cel mai corect este să se aştepte o evaluare a comisiei pe amendamentele depuse la Senat, pentru a vedea dacă amendamentele asumate în Senat şi transmise la Camera Deputaţilor fac ca acest proiect să răspundă jalonului existent în PNRR", a afirmat Turcan, într-o conferinţă de presă.
Potrivit fostului ministru, lucrurile trebuie delimitate foarte exact, pentru că este vorba despre siguranţa locurilor de muncă pentru oameni care, în prezent, au statutul de angajat la stat sau la privat.
Raluca Turcan a amintit că proiectul prevede imposibilitatea de a cumula pensia cu salariul la stat.
Ea a adăugat că îşi doreşte ca proiectul să rezolve şi problema pensiilor speciale, respectiv să le aducă cât mai aproape de contributivitate, şi să fie constituţional.
"Dacă optezi să lucrezi la privat, nu există absolut nicio problemă. Există, de asemenea, şi câteva excepţii pentru domenii cum ar fi domeniul cultural sau profesorii care sunt plătiţi cu ora şi unde nu există necesar de forţă de muncă şi mai există o excepţie legată de dreptul de a fi ales, pentru a fi constituţional", a menţionat parlamentara PNL.
Potrivit acesteia, "este o chestiune de decizie politică dacă este votat sau nu".
Raluca Turcan a completat că lucrurile trebuie "să fie foarte clare" în ceea ce priveşte subiectul concedierilor, evidenţiind că informaţiile scoase din context nu fac bine nimănui.
"În PNRR, da, se discută despre o justă folosire sau cheltuire a banilor publici. De aceea, există ca jalon în PNRR şi o nouă lege a salarizării în sistemul bugetar pentru care în şedinţă de Guvern a fost adoptat un memorandum care spune foarte clar: unu - veniturile nu scad; doi - dacă sunt sporuri care au un caracter fantasmagoric, acestea fiind de fapt folosite ca sursă suplimentară de venit, sunt incluse în salariul de bază, se reaşează categoriile profesionale pe grila de salarizare, iar sporurile care vor rămâne în sectorul bugetar să fie cu adevărat factori de diferenţiere pentru condiţii speciale de muncă. Aşadar, nicăieri în PNRR nu este prevăzută o tăiere de venituri", a transmis fostul ministru al Muncii.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ