Rareş Bogdan: Premierul va trebui să aibă câteva ministere - Justiţie, Fonduri Europene, Finanţe şi Interne

| 08 dec, 18:21

Europarlamentarul Rareş Bogdan a declarat că viitorul premier trebuie să aibă câteva ministere fără de care ar fi greu să fie pus în aplicare programul de guvernare şi anume Justiţie, Fonduri Europene, Finanţe şi Interne. „Noi nu am făcut o listă cu ministere pe care PNL nu le cedează, pentru că nu mi se pare că aşa trebuie să pornim în discuţie”, a adăugat acesta.

 

„Nu am discutat despre ministere, vă spun cu toată sinceritate. Cert este că prim-ministrul va trebui să aibă câteva ministere fără de care e greu să îşi pună programul în aplicare şi aici vorbim în primul rând de Ministerul Justiţiei, în al doilea rând de Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Finanţelor, pentru că sunt ministerele fără de care nicio ordonanţă de urgenţă, nicio hotărâre de Guvern nu poate pleca. Ai nevoie de avizele lor. Şi sigur Ministerul de Interne. Rămân în continuare în discuţie toate ministerele”, a afirmat Rareş Bogdan, întrebat marţi la sediul PNL dacă Ministerul Sănătăţii va fi condus de UDMR.
Eurodeputatul a mai spus că PNL nu a făcut o listă cu ministerele pe care nu le cedează, pentru că este normal să fie discuţii mai întâi cu partenerii din viitoarea coaliţie.
„Noi nu am făcut o listă cu ministere pe care PNL nu le cedează, pentru că nu mi se pare că aşa trebuie să pornim în discuţie. Discuţia este ce facem în momentul în care învestim un nou Guvern. Cred că Parlamentul nou constituit va fi undeva în 21 decembrie, pentru că pe 21 expiră mandatele aleşilor actuali. Deci după data de 21 decembrie, chiar înainte de Crăciun, un nou Guvern. În cel mai rău caz, până la Anul Nou, dar eu cred că până în ajunul Crăciunului avem un Guvern nou”, a completat Bogdan.

 

Tag-uri: PNL, Rareș Bogdan
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ