Războiul din media în justiție

| 12 aug, 2013

Dosarul de şantaj în care sunt implicate Antena Group şi RCS-RDS intră într-o nouă fază. Directorul general al Antena Group arestat pe 31 mai pentru infracţiunea de şantaj şi eliberat şase zile mai târziu, trece la atac.

Sorin Alexandrescu a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 împotriva administratorului RCS-PDS, Ioan Bendei. În cuprinsul plângerii, Alexandrescu îl acuza pe Bendei de denunţ calomnios.

La vremea respectivă, avocatul directorului general Antena Group, Gheorghiţă Mateuţ, declara că este o plângere penală pentru denunţare calomnioasă deoarece Ioan Bendei ar fi susţinut în plângerea depusă la Direcţia Naţională Anticorupţie afirmaţii neadevărate şi ar fi efectuat activităţi provocatoare pentru a obţine probe mincinoase şi a-l implica pe Sorin Alexandrescu în săvârşirea pretinsei infracţiuni.

Cu alte cuvinte, domnul avocat ne spunea că Sorin Alexandrescu este o victimă inocentă a maşinaţiunilor lui Ioan Bendei de a-l atrage în acţiunea de comitere a unei infracţiuni, ştergând cu buretele stenograma care a înregistrat toate afirmaţiile incriminatoare ale lui Alexandrescu din discuţiile cu Bendei.

Luni, 12 august 2013, directorul Antena Group s-a prezentat la Secţia 17 Poliţie din Bucureşti pentru a se interesa de stadiul cercetărilor în cazul plângerii penale pe denunţ calomnios pe care a depus-o împotriva administratorului RCS-RDS.

Conform afirmaţiilor lui Sorin Alexandrescu, iniţial procurorii şi-au declinat competenţa în ceea ce priveşte plângerea formulată şi au trimis dosarul secţiei 17 Poliţie. Potrivit lui Alexandrescu, situaţia s-a schimbat puţin. „Înţeleg că declinarea de competenţă pe care a făcut-o Parchetul acum câteva săptămâni de zile s-a schimbat, astfel că au solicitat retrimiterea adresei şi a dosarului la Parchet”, a declarat directorul Antena Group.

Informaţiile cuprinse în referatul întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie arată că Sorin Alexandrescu urmărea să-l determine pe Ioan Bendei să semneze cu Antena Group un contract de 7,2 milioane de euro anual, pe o perioadă de cinci ani. În cele din urmă însă, Alexandrescu a acceptat şi un contract de patru milioane de euro pe an pe o perioadă de cinci ani, în schimbul căruia s-a angajat să nu mai publice informaţii legate de contractul dintre RCS&DS şi firma, SC Bodu SRL condusă de Dumitru Dragomir. Alexandrescu şi Bendei s-au întâlnit de cinci ori în cursul lunilor aprilie şi mai (19 aprilie, 22 aprilie, 26 aprilie, 14 şi 16 mai), prilej cu care directorul Antena Group i-a transmis administratorului RCS&RDS că pentru a nu începe o campanie media de discreditare la adresa acestuia, ar fi în interesul său să semneze contractul discutat, în numele societăţii pe care o reprezintă în calitate de administrator. Împreună cu Sorin Alexandrescu mai sunt urmăriţi penal şi Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, postul de televiziune Antena 3, şi fostul şef ANAF Şerban Pop.

Tactica de apărare a lui Sorin Alexandrescu este ofensiva, cu scopul de a transmite opiniei publice nevinovăţia sa şi mai ales a posturilor de televiziune ale lui Dan Voiculescu, serios afectate din punctul de vedere al credibilităţii de acest scandal de şantaj.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ